Nevruzda Demir Dövdüler

Haberler / Güncel

Nevruzda Demir Dövdüler

Metin Zülbiye Sarı Anadolu Lisesinde düzenlen Nevruz programına Emirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztürk, Davulga Belediye Başkanı Salih Gündoğan, AK Parti İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası başkanı H.İbrahim Aktepe ve kurum amirlerinin katılımıyla Nevruz ateşi yakıldı.

Nevruzu bütün Türkiye'nin elele kutlayacağını ifade eden Koyuncu,"Birbirimize her zamankinden daha farklı bir şekilde sarılacak, daha sıkı kenetleneceğiz. Bütün unsurlarımızın, farklılıklarımızın bu vatanın asli unsuru olduğunu bilerek bağrımıza basacağız.Tabiat nasıl farklılıkları ile zenginlik arz ediyorsa, bizlerde aynen bu şekilde çeşitliliklerimizden taviz vermeden güçlü bir birliktelik kurulacağını bilmeliyiz."dedi.

Hun, Göktürk, Uygur, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde örfi bir bayram olmuş ve merasimler, eğlencelerle olagelmiştir. Yani bugün Büyük Selçuklu Devleti'nin tarihi sınırlarında bulunan her yerde Nevruz bayramı yöresel bazı farklılıklar dışında, aynı anlam çerçevesinde kutlanmıştır. Nevruz, Kuzey Kıbrıs'tan Doğu Türkistan'a kadar ulusun ulu günü, yeni yıl habercisi ve bahara ulaşmak gibi anlamlar ifade eder. Ayrıca "Nevruz Sultanı", "Mart Dokuzu" gibi isimlendirmeler de yapılır. Özellikle gelişmemiş ve kırsal kesimlerde böyle adlandırılmaktadır.

Metin Zülbiye Sarı Anadolu Lisesinde düzenlen Nevruz programında; Öğrencilerin ve öğretmen hazırladığı tören günün anlam ve önemini anlatan konuşmayla başladı ve şiirler ve müzik dinletisiyle devam etti.
Daha sonra okul bahçesine fidan dikimi, Ateşten atlama ve Ergenekon'dan çıkışı simgeleyen demir dövümü ve ardından pilav ikramı yapıldı. Koyuncu ve Aktepe’nin demir dövümü objektiflere yansıdı.

  • Okunma: 1998

Yorumlar (0)Yorum Yap