Nisan 2017'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Güncel

Nisan 2017'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2017 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte ay ay 2017 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Nisan 2017

Cumhuriyet Halk Partisi Emirdağ İlçe Başkanlığı, Emirdağ ve köylerinde 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan Anayasa Değişikliği için hayır turuna devam ediyor. Hergün başka bir köyü ziyaret eden CHP Emirdağ İlçe Başkanlığına Afyonkarahisar'dan da destek geliyor.

Geçtiğimiz hafta yapılan kongre sonrası başkanlık koltuğunu Metin Edeer’den devralan Erdal Akdeniz, yeni yönetimiyle birlikte ilk toplantısını, Chaussee de Haecht üzerinde bulunan EYAD merkez binasında gerçekleştirdi. Erol Top, Arife Poyraz, Selma Kır ve Halil Gürbüz gibi isimlerden oluşan yönetimiyle uzun vaadede yapılacak çalışmaların planlamasını yaptılar.

Anayasa Değişikliği referandumu için AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av.Ali Özkaya Emirdağ'a geldi. AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen program öncesinde Emirdağ'ın Bolvadin girişindeki yolda konvoyla bekleme yapan partililerle buluşan Özkaya, buradan Emirdağ'da bir dizi ziyaretler yapmak üzere Emirdağ İlçe Merkezine geldi.

Yüksek Seçim Kurulu YSK verilerine göre Afyonkarahisar merkezi ve merkeze bağlı köy ve beldelerde kurulacak 531 sandıkta 190 bin 246 seçmen oy kullanacak.

Pazar günü gerçekleşecek olan Anayasa Değişikliği referandum çalışmaları kapsamında AK Parti 26. Dönem Milletvekili adayı, TBMM Başkan Müşaviri Cengiz Sağlam, Emirdağ Salı Pazarında esnaf ile bir araya geldi.

16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan Anayasa Değişikliği referandumu için AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı çalışmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz hafta içerisinde 2002 yılından bu yana AK Parti Emirdağ İlçe Yönetiminde bulunan başkanlar ve yönetimleriyle, AK Parti'ye hizmet etmiş partililerle bir yemek düzenlendi.

Afyonkarahisar Süper Amatör Lig’de şampiyonu belirleyecek olan Salarspor-Emirdağspor maçının galibi Salarspor oldu. Afyon Arena’da oynanan karşılaşmada, Salarspor 1-0 galip gelerek, Bölgesel Amatör Lig’de yer almak için Şuhut Hisarspor ile oynamaya hak kazandı.

Hemşehrimiz Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, beraberinde, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Emine Nur Günay ve Harun Karacan ile birlikte Emirdağlılar Vakfını ziyaret ettiler.

Emirdağ Ülkü Ocakları başlatmış olduğu "Tertemiz Sayfaya Güzel Bir Gelecek" adlı ilköğretim öğrencilerine yönelik kırtasiye desteği projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Emirdağ İlçe Olağan Kongresi 03 Nisan 2017 tarihinde Emirdağ'da gerçekleştirildi. MHP Emirdağ İlçe Başkanlığı için tek aday olarak Emirdağlı işadamı Abdil Demiral aday oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi, Emirdağ'a ve köylerine önem vermeye devam ediyor. Referandum çalışmaları kapsamında Emirdağ'da konferanslar veren CHP Emirdağ İlçe Başkanlığı, her gün bir köye giderek referandumda neden hayır denilmesi gerektiğiyle ilgili çalışmalar gerçekleştirdiler.

Emirdağ genelinde son durum ie şöyle: Evet %57.58 - Hayır %42.42

Emirdağ ilçe merkezinde 10606 geçerli oy kullanılmış; kullanılan oyların 5484'ü Evet şeklinde olurken, 5122'si ise Hayır şeklinde oldu.

16 Nisan akşamı sandıkların açılmasından sonra belli olan seçim sonucu sonrasında Emirdağ'da AK Partiye gönül verenler zafer turu attılar ve zafer turunun ardından Emirdağ Cumhuriyet Meydanında coşkulu kalabalıkla kutlama gerçekleştirildi.

16 Nisan Pazar günü yapılan Anayasa Değişikliği Referandumunda Evet tercihi ülke genelinde %51,40'lık oranla kazanan taraf oldu. Ülke genelinde en fazla evet ve hayır tercihinde bulunan iller belli oldu. Emirdağ'a bağlı köylerde de bu oranlar netleşti.

Emirdağ'a bağlı Gömü Belediyesi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin'in girişimleriyle Gömü'de bulunan Bağlarbaşı, Dörtyol ve Fatih Mahallelerinde üst yapı parke taşı çalışmalarına başladı.

Emirdağ Kaymakamlığı, Toplu Konut İdaresi -TOKİ- tarafından ilçede ikinci etap konutların yapılacağını duyurmuştu. 16 Aralık 2016'ya kadar olacağı duyurulan başvuruların önce Şubat ayına kadar süre uzatma işlemi gerçekleştirilmişti.

AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı, 16 Nisan Referandumu sonuçlarına göre en iyi sandık başarısı gösteren yerlere teşekkür ziyaretleri gerçekleştirmeye başladı.

Bir çok gurbetçi vatandaşımızın pusulalara Erdoğan ismini yazdıkları gözlendi. Bazı vatandaşlar zarflara "Reisten başka oy verecek adam yok. Uzun adam şu Avrupa'ya bir el atsan." şeklinde notlar bıraktı.

Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Emirdağ İlçesi ve İlçeye bağlı Davulga beldesi ile Eşrefli, Yarıkkaya, Bademli, Yenikapı ve Suvermez köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Belçika'dan Türkiye'ye dönüşüyle birlikte Antalya'ya yerleşen Emirdağlı hemşehrimiz Tümer Emeksiz, geçtiğimiz aylarda Milliyetçi Hareket Partisi'ne üye olarak yuvaya dönüş yapmıştı. 19 Mart'ta gerçekleştirilen MHP Muratpaşa İlçe kongresinde Başkan adayı Talu Bilgili'nin listesinden yönetim kurulu üyeliğine seçilmişti.

Türk Hava Yolları -THY-, ABD’ye uyguladığı fazla parça bagaj uygulamasını dış hat seferlerinin tümünde hayata geçiriyor. Bu kapsamda yolcular belirlenen parça bagaj limitini aşması durumunda ek ücret ödeyecek.

Afyonkarahisar'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü -FETÖ- soruşturması kapsamında cezaevlerinde görevli personellere yönelik operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.

Emirdağ Ekonomik ve Sosyal Vizyon Çalıştayı Antalya’nın Manavgat ilçesinde gerçekleştirildi. Antalya'nın Manavgat ilçesinde “Emirdağlılar Buluşması" kapsamında 1. Emirdağ Ekonomik ve Sosyal Vizyon Çalıştayı düzenlendi.

  • Güncelleme: 04.01.2018 20:31
  • Okunma: 1978

Yorumlar (0)Yorum Yap