Nisan Ayı Portresi: Doç.Dr.Yavuz Bülent Köse

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Nisan Ayı Portresi: Doç.Dr.Yavuz Bülent Köse

www.emirdag.gen.tr Nisan ayı portresi Doç.Dr.Yavuz Bülent Köse.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Botanik Anabilim Dalında doçent doktor olarak görev yapan Köse Emirdağ/Karacalar Köyü nüfusuna kayıtlı ve 1977 yılında doğmuştur. 1988 yılında Eskişehir Adalet İlkokulu, 1991 yılında ortaokul ve 1994 yılında Süleyman Çakır Lisesinden mezun olmuştur. Aynı yıl Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünü kazanmış ve 1998 yılında Fakülteden dereceyle mezun olmuştur.

1999 yılında Anadolu Ünivesitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Botanik Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi olarak atanmıştır. 2001 yılında “Emirdağları Kuzey Yarısı Florası” isimli yüksek lisans tezini tamamlamıştır. 2006 yılında Doktora çalışmasını tamamlayıp Yardımcı Doçent olarak aynı fakülteye atanmıştır. 2012 yılında ÜAK Farmasötik Botanik/Farmakognozi alanında Doçent ünvanını almıştır. Halen aynı fakültede görevini sürdürmektedir.

Alanında Ulusal ve Uluslararası yayınlanmış 30’ a yakın makale, konferans ve kongrelerde sunulmuş 40’ a yakın bildirisi bulunmaktadır.

Yavuz Bülent Köse’nin bilim dünyası için tanımladığı 3 yeni bitki türü bulunmaktadır. Bu türlerden birisi Dünya’da sadece Emirdağlarında yetişen Centaurea baseri (Peygamber Çiçeği) türüdür.

Fotoğraflar

  • Okunma: 8575

Yorumlar (0)Yorum Yap