Ocak 2017'de Emirdağ'da Neler Oldu?

Haberler / Güncel

Ocak 2017'de Emirdağ'da Neler Oldu?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2017 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte ay ay 2017 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Ocak 2017

2017 yılının ilk günlerinde Emirdağ'da Ekmeğe Zam gelmesiyle ilgili Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Emirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Emirdağlı fırıncılar arasında bir gerilim oldu. İşte o gerilimle ilgili haberler;

Emirdağ'da Fırın Dosyası Açılıyor
Aktepe, Fırıncılara % 70 Kar Az Geliyor
Fırıncılar Konuştu; Zarar Ediyoruz
Emirdağ'da Ekmeğe Zam Yok


Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Emirdağ Devlet Hastanesi'nde yaşanan sorunları Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sordu.

Aksa Afyon Doğal Gaz Dağıtım A.Ş Müdürü Murat Ceran ile bir araya gelen AK Başkan Koyuncu, Emirdağ'a gelecek olan doğalgazın Emirdağ Organize Sanayi Bölgesine de getirilmesi konusunu görüştüler

Emirdağ Belediye Başkanı ve Halaç ailesi ile ilçenin İncili Mahallesinde yapılacak olan ve yaklaşık 3 milyon 500 bin liraya mal olacak Halaç Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi için protokol imzalandı.

İzmir adliyesindeki terör saldırısında Polis Memuru Fethi Sekin şehit oldu, yaralananlar arasında Emirdağ Belediyesi eski başkanı İsmet Güler'in avukat kızı Cansu Güler de yer aldı.

Emirdağ Ziraat Odasının 36 yıllık başkanıyken Ekim 2016'da vefat eden 76 yaşındaki Hacı Ahmet Köycü için bir belgesel yayınlandı.

Emirdağ Organize sanayi bölgesinin bölgedeki en hızlı gelişen OSB konumuna geldi. Yatırımcılara yapılan yeni tahsisler ile Emirdağ Organize sanayi bölgesinin % 100 doluluk oranına ulaştığını belirtildi.

Milliyet Gazetesinin haberine göre Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu 15 Temmuz gecesi ile ilgili olarak daha önce hiç bilinmeyen gerçekleri anlattı. Topçu, darbe olsaydı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koltuğuna Muhafız Alay Komutanı Muhsin Kutsi Barış'ın oturacağını söyledi. Emirdağlı olduğu iddia edilen Alay Komutanı Barış ile ilgili Topçu önemli bilgilere yer verdi.

Emirdağ Devlet Hastanesi 2017 yılına önemli gelişmelerle girdi. Emirdağ Devlet Hastanesi'nde yenilenme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken; hastanenin tüm yatak takımları değiştirildiği öğrenildi.

Reina Saldırısının Planını Emirdağ Otogarı Çözdü

Şehit Ateşi Emirdağ'a Düştü.Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi içerisinde bulunan hafriyat döküm alanında çevik kuvvet polisini taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında Sadi Mezarlığı duvarının olduğu bölgeye önceden tuzaklanmış patlayıcı infilak ettirilmişti. Hain saldırıda Emirdağlı polis memuru Ali Sevim 32 ile birlikte 4 polis memuru şehit olmuş, 2 polis de ağır yaralanmıştı

İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanan 01/12/2016 tarih ve 29905 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Emirdağ'a ataması yapılan Kaymakam Hüseyin SAYIN, 17/01/2017 tarihinde Emirdağ'a görevine başladı.

Hiçbir binası ve müştemilatı olmayan ilçelere 4 yıllık üniversite verilirken; Emirdağ Meslek Yüksek Okulu'nun 4 yıllık üniversiteyi ve bölümlerini hak ettiği birçok eğitim camiası tarafından konuşulmaya başlandı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av.Ali Özkaya, partisinin Emirdağ İlçe Danışma Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili konferans için 29 Ocak 2017 Pazar günü Emirdağ'a geldi. 4 yıllık üniversite sırası Emirdağ'da dedi."

2016 yılına ait Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine esas nüfus sayım sonuçları Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklandı. Emirdag.gen.tr'nin haberine göre Emirdağ 2015 yılından 2016 yılına kadar ilçe merkezinde 411 kişi azaldı. Belde ve köylere nazaran bakıldığında 2015 yılından bu yana Emirdağ’a bağlı belde ve köylerde de 2015 yılında 1031 kişi azalmış; 2016 yılında da 201 kişi azalarak yıllardır süren nüfus azalmasının devam ettiği görüldü.

  • Güncelleme: 01.01.2018 20:20
  • Okunma: 4535

Yorumlar (0)Yorum Yap