Ocak Ayı Portresi: Ömer Şen

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Ocak Ayı Portresi: Ömer Şen

www.emirdag.gen.tr Ocak Ayı Portresi İş Adamı Ömer Şen.

Şen, 1952-Emirdağ doğumludur. Emirdağ Lisesi'nden mezun oldu. 1973 yılında Rahmetli Eniştesi Ceylan IRBIK sayesinde Brüksel'e öğrenci olarak geldi. Brüksel'de İFCAD (Institut de Formation de Cadres pour Développement ) Yabancı Diller Okulunda ve yıllar sonra da Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümünde öğrenim gördü.

1978 yılında Belçika'da ilk Türk Seyahat Acentası EFES Voyages'ı Brüksel'de açtı. Tam yirmi yıl işletmeciliğini yaptıktan sonra Abisinin oğlu İbrahim'e devretti. 1987 yılında kurduğu SENTEX Limited Şirketi ithalat ve ihracat ,STAR Discount mağazaları ile parakende satışlar yapmaktadır.

Belçika'ya geldiğinden bugüne kadar daima halkın içerisinde bulunan bir kişi olarak Türk toplumunun sosyal, kültürel , sportif faaliyetlerine imkanı dahilinde her zaman destek oldu. 1980'li yıllarda Brüksel'de milli bayramlarımızın daha geniş salonlarda yapılabilmesi, geniş kitlelere duyurulabilmesi ve ihtiyaçların karşılanması için sponsorluklar yaptı.

Üniversite Öğrenci Dernekleri ile Türkiye'den misafir konferansçılar getirdi.Bazı gönüllü arkadaşları ile birlikte Türkiye'deki bir üniversitemizin kütüphane arşivinin modernizasyonunu sağladı,bir hastanemize yeni doğan bebekler için kuvöz bölümü yaptırdı.

1992 yılında Belçika'da faaliyet gösteren dernek ve federasyonlarımızın oluşturduğu Bosna-Hersek Dayanışma Komitesi olarak halkımızın bağışladığı toplam 42 tır gıda, giysi ve ilacı Bosna'ya gönderdi. 1994 yılında Belçika'da farklı sektörlerde ticaret yapan bazı vatandaşlarımız ile TÜBİAD Belçika Türk İşadamları Derneği'ni kurdular. TÜBİAD faal olduğu süre içerisinde Türk ve Belçika makamları ile verimli ve başarılı çalışmalar yaptı.

1995 yılında bazı gönüllü dernek ve şahıslarla birlikte Çeçenistan'a önemli miktarda gıda ve giysi yardımında bulundular.
1999 yılında yine Belçika'da faaliyet gösteren dernek ve federasyonlarımızın oluşturduğu Belçika – Kosova Dayanışma Komitesi olarak halkımızın bağışladığı toplam 21 tır gıda, giysi ve ilacı Makedonya'ya gönderdiler.
2000 yılında Gönüllü Vatandaşlarımız ile Brüksel'de ilk defa ramazan ayı süresince her akşam-herkese açık İftar Yemeği programı düzenlediler.
Toplum yararına çalışan bazı dernekler ile gönül bağı ve destekleri devam etmektedir.
Ömer Şen ,bugüne kadar içerisinde bulunduğu toplumsal çalışma ve yardım kampanyalarında görev alan, destekleyen her vatandaşımıza bir kere daha teşekkür ediyor, takdir ve şükranlarını sunuyor.

Ömer Şen’in Belçika'da yetişen gençlerimize tavsiyesi ;’’ yeni yetişen neslin tüm imkanlarını kullanarak mümkün olduğu kadar iyi bir eğitim almaları, hayata her zaman bağlı, ümitli ve cesaretli olmalarıdır. Kader insan gücünün tükendiği yerde başlar, her çareye başvurulduktan sonra sonuca rıza gösterilir. Belçika ekonomik ve sosyal sorunlara rağmen biz yabancı asıllılara da büyük imkanlar sunmaktadır. Hedef ve isteklerimize ancak azimle çalışarak kavuşabiliriz.”

Fotoğraflar

  • Güncelleme: 20.01.2015 20:09
  • Okunma: 12733

Yorumlar (21)Yorum Yap

  • Tarik elmali

    Gunes sigorta cok basarili bi isti omer bey tebrikler

  • Süleyman Kocaman

    Sevgili Ömer abi ile dün tanıştık, hamd olsun , iki saatlik tanışma süresi; sağlıklı ve dengeli aklın, hoşgörülü şefkat ve merhametli bir kalbin insana ne güzel yakıştığının şahidi oldum. "Rabbim güzel ahlaklıları toplumların öncüsü kılsın, nesllerimizi korusun" duası ile Ömer abime ve O'nun gibi hayırlı herkese Selam ve saygılarımı sunarım.

    * @admin
    Sembollerin küçüklüğünden olacak beğenenler turuncu olanı seçiyorlar.Seçenekler cep telefonundan özellikle net değil.

  • Salih Caliskan

    Omer abi
    Belcika Turk toplumun da temayuz etmis, toplumun onunde olmus gercek bir halk adami..
    Is hayatinda onculerden olmus isi dusen herkese elinden geldigince yardim etmis, kulturel, sosyal ve ekonomik alan da on acici olmustur.
    toplumun her kesimiyle barisik bu hasletinden dolayida beraber yapmis oldugumuz yardim kampanyalarinda ve diger faaliyetlerde herkesden yardim almis ve takdir kazanmis gercek bir degerdir.

  • kenan sezer

    Omer abi hem bir hemseremiz hemde Belcikada yasayan ilk isadamlarimizdan olmasi dolayisiyle gururumuzdur.Saglik ve mutluluklar temenni ederim omer abi

  • osman böcük

    Ömer bey hemşehri canlısı insan tebrik eder sağlıklı ve başarılı ömür dilerim .Osman Böcük Eskişehir

  • Uğur Türkmen

    Aynı mahalleden değiliz,çocukluğumuz ve gençliğimizde aynı ortamlarda bulunmadık.Kırk yılı aşkın süre önce Emirdağ Lisesindeki öğrenciliğimizdeki tanışıklığımız ile Avrupadan her geldiğinde mutlaka ziyaret eden önemli ve kutsal günlerde arayan,vefa timsali,tevazu örneği,yardımsever,alçak gönüllü,sakin ve hoşgörülü güzel insan,değerli arkadaşım;sevdiklerinle birlikte sağlıklı,mutlu uzun ömürler diliyorum.Selam,saygı ve dua ile..

  • hüseyin duran

    Ömer abi zamanın,insanların vede paranın değiştiremediği ender insanlardan biridir,açıksözlü,mert vede samimidir.Rabbim iki cihanda işini rast getirsin

  • Mustafa ÖZTÜRK

    Sevgili dostum Ömer ŞEN, senin insanlara örnek gösterilebilecek bir karakter yapısına sahip olduğunu biliyordum. Bilmediğim ise, şu geçici dünya da amel defterini açık bırakman idi, ne kadar güzel işler yapmışsın. Arkadaşın ve dostun olarak çok ama çok memnun oldum. Allah daha da ziyade eylesin amin. saygı ve sevgilerimle.

  • Öner Çetin

    Böyle özverili ve toplum yararına çalışan hemşehrimizi kutlar, Allah'tan kendisine sağlıklar dilerim.

  • Ömer Faruk Yaldızkaya

    Ömer abinin başarılarıyla bizler de gurur duyduk senelerce...Sağlıklı bir uzun ömür diliyorum.Selam ve sevgiyle...

  • Aydin Tekin

    Duayenimiz,seni seviyoruz hepimizin Omer abi si.

  • tumer emeksiz

    Avrupada tanidigim, en birikimli ,yardimsever,duzgun ,sakin,tok,guleryuzlu,saygi sevgi dolu guzel insan...
    rabbim saglik sihhat ve uzun omur versin sevdiklerinle beraber canim agabeyim.

  • Gökali Özer

    Mahallemizden,sokağımızdan yetişen,babamın öğrencisi,abimin arkadaşı,saygın,kişilikli,yardımsever,Tüm insanlık için çıkar gözetmeksizin yardımı kendisine ilke edinmiş ÖMER abi,bundan sonraki yaşamında mutluluk dolu,sağlıklı,daha başarılı yıllar dilerim.Saygılarımla.

  • mustafa imre

    eyyyyy sevgili dostum degerli arkadasim kadir sinas kiymetli komsum gecmisini hazirlarkende okadar mutavazi davranmisin ki ayni o sade cilasiz boyasiz gosterissiz az ve oz ama anlayana ici dopdolu her sey ALLAH icin her sey INSAN icin her sey DOST icin gecen yasaminda benide konuk ettin hemde sonsuza denk basariyla gecen yasamini daha yapmak istediklerini yapman dilegiyle mustafa imre

  • ÖMER KOÇAK

    ADAŞIM, ARKADAŞIM, İNSANLIK İÇİN, ÜLKEM İÇİN VE EMİRDAĞIMIZ İÇİN YAPTIKLARINI BİLİYORUM. SAĞ OL! ALLAH'TAN SAĞLIK VE AFİYET DİLİYORUM.
    ÖMER KOÇAK

  • cevdet sezgin

    ömer şen mahallemizin çocuğu olup vatanına dinine baglı vatansever girişimci liderlik vasfı olan hemseri canlısı bir hemşerimiz olup daima iyilik ve yardımsever bir kişi olarak hoşgörülü dost canlısı bir arkadaşımızdır.Kendisine saglıklı uzun ömürlü mutlu bir hayatı Cenabı Allah tan dilerim.

  • Ahmet YİĞİTER

    İyi bir TÜRK ve İSLAM Milliyetçisidir. Örf adet geleneklerine çok bağlıdır. Liderlik vasıfları yanında sevecen müşfik tavırları hep örnek olmuştur. Faydalı hayırlı bir yaşamı geride bıraktığına inanıyorum. İnşallah gelecektede aynı çizgide olacaktır. Bundan sonraki hayatında sevdikleriyle sağlıklı huzurlu ve daha yararlı bir ömür diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

  • Ahmet YİĞİTER

    Aynı mahalleliyiz lisede başladı arkadaşlığımız yoksullukla geçti öğrenciliğimiz var olanı ama özellikle fakirliğimizi paylaştık yardımlaştık. Kendisinden büyüklerle arkadaşlık ederdi hep bu nedenle olacak ki çok erken yaşta olgunluk tevazu hoşgörünün zirvesine uzandı. İmalı nükteleri hariç ciddi oldu hep.
    Arkadaşlığımız araya Avrupa girmesine rağmen devam etti ve iyi birer arkadaş olduk. Yardımseverliği iş görme becerikliliği tevazu ve hoşgörüsü hala devam ediyor.

  • fatih yaldizkaya

    basarilarinizin devamini dilerim

  • Ceylan KÜTÜK

    Ticari hayatınızda başarılar diler sağlıklı bir ömür dilerim.

  • metin edeer

    Omer abi saygi duydugum sevdigim bir kisidir,bir cok hayir islerinde beraber calisma firsatimiz oldu,kendisine saglikli uzun omùrler diliyorum.