Ocak Ayı Portresi: Prof.Dr. Aytaç Koçak

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Ocak Ayı Portresi: Prof.Dr. Aytaç Koçak

www.emirdag.gen.tr Ocak Ayı Portresi Prof.Dr.Aytaç Koçak

1962 yılında Emirdağ'da doğdu. 1974 yılında Eskişehir Murat Atılgan İlkokulunu bitirdikten sonra, Eskişehir Maarif Kolejine girdi. 1981 yılında Eskişehir Maarif Kolejinden mezun olduktan sonra, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi (yeni adı Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi) kazandı. 1988 yılında tıp fakültesini bitirip, zorunlu hizmetini yapmak üzere Sağlık Bakanlığı Aksaray İli Sarıyahşi ilçesi sağlık ocağı sorumlu tabipliğine atandı. Daha sonra sırasıyla; İzmir-Tire Devlet Hastanesi Acil Serbisinde ve İzmir Özkanlar Sağlık ocağında pratisyen hekim olarak çalıştı. 1995 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalında tıpta uzmanlık sınavını kazanarak ihtisasa başladı. 1998 yılında ihtisasını tamamlayarak Adli Tıp Uzmanı oldu ve aynı kürsüde görevini sürdürdü.

2005 yılında Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Adli Toksikoloji doktorasını tamamladı. Daha sonra sırasıyla yine aynı kürsüde; 2000 yılında yardımcı doçent, 2005 yılında doçent, 2013 yılında profesör doktor ünvanını aldı. Bu süre içerisinde 10 adet yurt dışı yayın, 18 adet yurt içi yayın, 9 adet uluslararası sözel ve poster bildiri, 38 adet yurtiçi sözel ve poster bildiri, 10 adet kitap bölümü yazarlığı, sayısız uzman sınav jüri üyeliği, doçentlik jüri üyeliği, doktora tez izleme jüri üyeliği görevlerini yürüttü. Ayrıca uzmanlık tez danışmanlığı, yüksek lisans tez danışmanlığı görevlerini yürüttü.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi dışında, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde ve İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Bölümünde de adli tıp dersleri verdi. 2016 yılında emekli olarak Kanada'ya yerleşen Prof.Dr.Aytaç Koçak adli tıp öğretim üyeliğini bu ülkede sürdürmeyi planlamaktadır. Koçak, evli ve 2 erkek çocuk babasıdır.

Fotoğraflar

  • Güncelleme: 24.01.2017 19:11
  • Okunma: 7830

Yorumlar (4)Yorum Yap

  • Ömer Faruk Yaldızkaya

    Bir güzel insan,kadim dostum Aytaç Koçak...Yolun açık olsun... Selamlar

  • Rafet karabacak

    O araba Renault flaş modeli idi ön koltuğa kemeri takmaya oturamazdiniz.Çok özluyoruz.

  • imdat

    Aytaç Hocam hatırladınız mı beni? Yazınızı okudum. Başarılı bir eğitim süreciniz var. Renault9 almıştınız. Hep hatırlarım. Şu an sınıfının en iyisi demiştiniz. Daha çok anılarımız var da sanırım siz hatırlamazsınız. Çok duygulandım. Size sağlıklı uzun yıllar dilerim. Saygılar, hürmetler...

  • Aysel yüksel

    Aytaşcım her zaman kararlı bilgili istikrarlı ne yaptığını bilen yolun açık olsun Sevgiler tebrik ediyorum