Ödüller Tapmaz'dan

Haberler / Spor

Ödüller Tapmaz'dan

17 Mart 2017 cuma günü 2016 Gent Spor Ödülleri Art Cube Gent’te sahiplerine verildi. Stijn Vlaeminck ev sahipliği görevini üstlenerek pekçok yetenekli sporcuları ağırladı. Belçika çapında ve bölgesel tüm şampiyon Gent kulüpleri ödül törenine katılmak üzere davet edildi. Bu yıl da geçtiğimiz yıl gibi Gent vatandaşları ödüllerin verileceği sporcuları belirlediler. Lifetime Achievement ödülü jüri tarafından belirlendi.

Ödül kazanan sporcular sırasıyla şöyle:

1. Yılın sporcusu (Gent): Florent Van Aubel (hockey)
2. Bayanlarda yılın sporcusu (Gent): Jolien D’Hoore (bisiklet)
3. Gent şehri Spor Derneği (Gent): Futsal Beşiktaş Gent (salon futbolu)
4. Yılın genç sporcusu (Gent): Noëmie Lammertyn (Akrobatik – Jimnastik)
5. Yılın Gençler Grubu (Gent): GRS (Kürek çekme)
6. Spor ve Community ödülü (Gent): Carine Verbauwen Projesi /Rami Anis (yüzme)
7. De Lifetime Achievement Ödülü(Gent): Tom Goegebuer (halter)
Tom Goegebuer toplam 18 Avrupa şampiyonasında ve 13 dünya şampiyonası ve üç defa Olimpiyat Oyunları (2008 & 2012 & 2016) katıldı. O Avrupa Şampiyonası'nda beş madalya kazandı, bunlar:
· 2008: Gümüş
· 2009: altın ve gümüş
· 2010 bronz ve gümüş
· 2013 bronz
· 2014: Bronz
· Ayrıca pek çok sayıda Belçikalı rekoru kırdı.

Gent Belediyesi Refah ve Eşit Haklar, Spor ve Sağlık’tan sorumlu Bld. Başkan Yrd. Resul Tapmaz ödül töreninde yaptığı konuşmada; “Rio Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda Gent şehri çok iyi sonuçlar elde etti. 13 Gent’li sporcu Olimpiyatlara katıldı ve döndüklerinde katılımcı sporcularımızı Belediyemizde kabul ederek başarılarından dolayı tebrik ettik. Bu yıl Jüri ve Gent vatandaşları bu yıl Florent Van Aubel, Jolien D'Hoore, Rami Anis ve giden Tom Goegebuer’ü gösterdikleri permonsları nedeniyle ödüle layık gördü. Bu yıl Gent Spor Kulüpleri toplam 189 Belçika şampiyonluğu ve 123 bölge şampiyonluğu da elde etti. Sporcularımız Gent’in başarılı bir spor şehri olarak anılmasının haklı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Tom Goegebuer, Gent’te doğmuş ve büyümüş bir sporcu olarak 30 yıldır Gent Olimpik Kulübü üyesi olduğunu ve ki, iki kez bu ödüle layık görüldüğünü dile getirdi. Ayrıca kariyerine böyle bir ödülle nokta koymasının kendisi için özel bir anlamının olduğunu belirtti.

Jüri’de Spor Daire Başkanlığı Müdürü Wim Vandendriessche, 1975, 1978 ve 1979 yılında yılın sporcusu seçilen Carine Verbauwen, Business Development Glazo müdürü Cedric Branteghem, Memorial Sigorta Müdürü Van Damme, Şehirde Futbol üyesi ve KAA Gent Taraftarlar Federasyonu Müdür Yrd. Dirk Vos, Jessica De Smet, Parantee Engelli Sporları Müdürü ve Gent Belediyesi Refah ve Eşit Haklar, Spor ve Sağlık’tan sorumlu Bld. Başkan Yrd. Resul Tapmaz bulundu.

  • Okunma: 2154

Yorumlar (0)Yorum Yap