Özkaya, Ankara'da Yaşananları Anlattı

Haberler / Siyaset

Özkaya, Ankara'da Yaşananları Anlattı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av.Ali Özkaya, Emirdağ ve köylerinde ziyaretlerde bulundu. AK Parti Emirdağ İlçe Teşkilatıyla yapılan ziyaretlerde durum değerlendirmeleri ve istişareler hakkında bilgiler veren Özkaya, Davulga’ya bağlı Hisar Mahallesi’nde bulunan Amorium Antik Kenti’ni inceledi. Burada yetkililerden bilgi aldı ve kazı alanını gezdi.

AK Parti Emirdağ İlçe Teşkilatıyla birlikte Davulga’ya giden Milletvekili Özkaya burada vatandaşlarla sohbet etti. Sohbetinde özel konulara da değinen Özkaya vatandaşlarla şunları paylaştı;
Koalisyon sürecinde yaşananlarla ilgili olarak şunları söyledi; “Koalisyon görüşmelerinde birçok konuda görüşmelerde bulunduk; ancak ana ilkelerde anlaşma sağlanamayınca sorun çıktı. Hatta son dakikaya kadar MHP’yle koalisyon olacak diye bekliyordum. MHP MKYK üyesi olan birkaç arkadaşımla konuştuğumda dediler ki biz Bahçeli ile konuştuk ve hükümet kurma konusunda yetki verdik. Hatta içeri giren genel başkan yardımcıları hükümet kurulacağı görüşündeydi. Çalışma bakanımız Faruk Çelik, başbakanımız güzel şeyler açıklayacak demişti. MHP Genel Merkez yöneticileri şok yaşıyorum, dedi. Hatta o arkadaş bana “Benim İçin MHP bitmiştir” dedi ama tabi bu kararını zaman gösterecek.”dedi.
Davulgalı vatandaşların sorduğu MHP neden koalisyona katılmadı o zaman sorusuna Özkaya ilginç cevap verdi; “Burası hayra hizmet vakfı mı, ticarethane mi, başka bir şey mi? Parti niye kurulur? İktidar olmak için kurulur, hükümet etmek için kurulur, muhalefet etmek için parti kurulur mu? O zaman bir dernek kurarsın eleştirir durursun televizyonlardan…”
Hükümetin kurulmamasında Cumhurbaşkanının etkisini merak eden vatandaşa Özkaya şöyle cevap verdi; “Ben Cumhurbaşkanımızın avukatıyım. Milletvekili seçildikten sonra da iki kere toplantıya katıldım. Birincisi size söylediğini söyleyeyim; Başkanlık divanı 18 mi 15 mi olsun tartışma oldu. MHP 15 olsun dedi, CHP-HDP 18 olsun dedi. MHP 15 olsun, HDP’den 1 fazla olsun demişti. Cumhurbaşkanımız bana dedi ki; Bekir Bozdağ ile neden MHP’nin dediğini yapmadınız, yanlış yaptınız, 1 fazla olsaydı MHP’nin olsaydı dedi. Bana söyledi bunu. Cumhurbaşkanımız MHP ile hükümet olmasın dese bunu söyler mi? Bu makul geliyor mu size? İkincisi ben uzun süre Cumhurbaşkanımızın avukatlığını yaptım. Geçen Bahçeli o kadar ağır laflar söyleyecek, Cumhurbaşkanımız ben onu muhatap almıyorum deyip bırakacağım. Mümkün mü? Sırf konuştu da hükümet bozuldu denilmesin diye muhatap almıyorum, avukatlarıma havale ediyorum, dedi.”

Heyet Davulga'nın ardından Çaykışla'da Ramazan Karakuş'un kardeşinin düğününe katıldı ve Emirdağ'dan ayrıldı.

  • Güncelleme: 24.08.2015 20:54
  • Okunma: 2287

Yorumlar (0)Yorum Yap