Onursal'dan Sitem

Haberler / Kültür Sanat

Onursal'dan Sitem

Müzik yaşamını 2002 yılından bu tarafa Belçika’da sürdüren Emirdağlı Onursal Özokçu’nun, Grup Eylül eşliğinde çektiği 3 şarkıdan oluşan ‘Potpori’ adlı klibi sosyal medyada fırtınalar estiriyor.
‘Erik dalı gevrektir’, ‘Hatça kız’, ‘Ahdım var benim’ isimli türküleri müzik ve düzenlemesini kendilerine göre yorumlayıp, potpori haline getiren Grup Eylül’ün bu çalışmasına Osman Ovalı(Falcon) tarafından klip çekildi.

Klipte Dillere Destan Türk Halk Oyunları ekibinin yanısıra Onursal'ın küçük oğlu da yer aldı. ‘Erik Dalı Gevrektir ‘ adlı çalışmasını ilk defa 26 Mart 2017 tarihinde sosyal medya üzerinden paylaşan Grup Eylül’ün bu çalışması adeta sosyal medyada fırtınalar estirdi. Klip bir ayda 1 milyondan fazla kişi tarafından izlendi.
Klibin ilgi görmesi ile profesyonel bir müzik firması ile anlaşan Grup Eylül’ün Erik Dalı Gevrektir ‘ adlı çalışmasına İtunes,google play music,spotify,deezer gibi elektronik platformalardan da ulaşmak mümkün.
1999 yılında 15 yaşında ilk sahne deneyimi ile adım attığı müzik dünyasında yaptığı müzik ile eğlence sektörünün aranan isimlerinden olan Onursal Emirdağ yöresi müziklerinnden oluşan 2 tane albüm çıkarttı. Çıkarttığı albümlerden elde edilecek gelirin tamamını Emirdağ Engelliler Derneği’ne bağışladı.
Grup Eylül, Klavye ve Solist : Onursal , Bağlama ve Solist: Erkan, Klarnet ve Davul : Ahmet ‘ten oluşuyor.

SENELERCE TEK İSTEĞİM MANEVİ BİR DESTEK
Klip ile ilgili görüşlerini BelTurkHaber’e değerlendiren sanatçı Onursal Özokçu,” Çocukluğumdan beri binlerce Emirdağlıya müziğimle hizmet ettim. Binlerce Emirdağ düğününde bulundum, ekmeğimi Emirdağlı çevrem sayesinde kazandım. İki adet Emirdağ albümü yaptım. Hepsini Emirdağ Engelliler Derneği’ne verdim. Hiçbir gelir talep etmedim. Beni seven destekleyen tüm sevenlerime saygı ve şükranlarımı sunarım” dedi.
Bugüne kadarki müzik çalışmalarının kendi hemşehrileri tarafından takdir görmemesine krıldığınıda ekleyen Onursal” Emirdağ programları dışında, hiçbir Emirdağ etkinliğine davet edilmeye layık görülmedim. Kendimde aradım hatayı, ama bulamadım! Çünkü programlara davet edilenlerin çoğunun Emirdağ ile alakası bile yoktu ve binlerce euro’lar ödediler!. Bu insanların müzikal hayatı da benden büyük değildi. Beni destekleyen Emirdağlı çevrem arkadaşlarım ve müşterilerim bana yetiyor, ondan yana bir şikayetim yok. Çok şükür Allah rızkımızı da veriyor. Hiçbir zaman maddi bir talebim de olmadı. Tek isteğim manevi bir destekti senelerce, bunu çok gördüler. “ dedi. Belturk haber

Video

  • Okunma: 4068

Yorumlar (0)Yorum Yap