Projeyi Yıl Sonuna Kadar Bitirmek İstiyorum

Haberler / Kültür Sanat

Projeyi Yıl Sonuna Kadar Bitirmek İstiyorum

Geçtiğimiz günlerde www.emirdag.gen.tr ‘nin gündeme getirdiği, Emirdağ Gençlik Merkezi projesi askıya mı alındı haberinin ardından Prof.Dr.Nijat Bilge projeye devam edileceği bilgisini paylaştı.

Emirdag.gen.tr haber koordinatörü tarafından telefonla yapılan görüşmede Bilge şunları dile getirdi; “Afyon Kocatepe Üniversitesi çok güzel bir proje çizdirmiş. Kaymakam bey ve Başkan Cengiz Bey ile üniversitede görüşmüştük. Gerekli imzaları attık, bu konuda sözümün arkasındayım. Bir ay içerisinde projemizi hızlandırıp, yılsonunda Gençlik Merkezi’ni Emirdağlı gençlerimize ve üniversite öğrencilerimize kazandırmak istiyoruz.” dedi.


Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğü’nde imzalanan protokol kapsamında yapılacak tesis tamamlandıktan sonra, tesisin bulunduğu arsa -üniversite öğrencileri ile YÖK ve üniversite mevzuatı dâhilinde ilçe gençlerinin yararlandırılması amacıyla- AKÜ’ye devredilerek, tahsis edilecek; inşaata ait mimari, betonarme, sıhhi tesisat, statik ve elektrik tesisat uygulama projeleri Prof. Dr. Nijad Bilge vasıtasıyla AKÜ tarafından hazırlanacak; tüm projeler hazırlanıp onaylandıktan sonra ise inşaatın fenni ve teknik uygulama sorumlusu Emirdağ Belediyesi olacağı açıklanmıştı. Bina tamamlanıp, gerekli tüm ruhsatlar alındıktan sonra hazırlanacak ortak bir protokol ile bina ve arsa, Emirdağ Belediye Meclisi kararıyla AKÜ’ye devredileceği protokolde yazan maddeler arasında yer alıyor.

  • Okunma: 5129

Yorumlar (0)Yorum Yap