Ramazanda Artan Pidelerle Neler Yapabilirsiniz?

Haberler / Medya

Ramazanda Artan Pidelerle Neler Yapabilirsiniz?

Ramazanın sembolü Ramazan pidesi, iftar saatlerinin vazgeçilmezi olsa da ertesi güne artan pide, sofrada kendine yer bulamaz. Oysa ekmek dolabında bekleyen pidelerle iftar ve sahur sofraları için birbirinden farklı tarifler ortaya çıkarabilmek mümkün. Ramazan pidesi ile börek, Ramazan pidesi ile pizza ya da çorbalık kıtır ekmekler gibi herkesin severek yiyebileceği iftarlık ve sahurluk lezzetler sayesinde mutfağınızda Ramazan bereketini yaşayabilirsiniz.

Ramazanda israf yapmamak, tutumlu olmak her zamankinden daha önemli. İşte size Ramazan pidesi ile hazırlayabileceğiniz X pratik tarif:

Çorbalık kıtır ekmekler

Ramazan sofraları için en çok çorba tarifleri hazırlanıyor. Orucunuzu açtıktan sonra bir kase taze çorbanızı içebilirsiniz. Çorbanıza farklı bir lezzet katmak istiyorsanız ve özellikle çorba hamursuz bir çorba ise artan pideden hazırladığınız kıtır ekmekleri kullanabilirsiniz. Kıtır ekmekleri hazırlamak için; pideleri küçük küpler halinde doğrayın ve 170 derecede fırınlayın. Sertleşen pideleri cam bir kavanozda uzun süre saklayabilir, çorba servisinde kullanabilirsiniz.

Pidelerden pizza

Artan Ramazan pidelerinden misafirleriniz için bol malzemeli bir Ramazan pizzası hazırlayabilirsiniz. Pizzanızı sahurda ve iftara yemek yetiştiremediğinizde servis yapabilirsiniz.

Malzemeler

● Bayat pide
● 2 adet domates
● 4 adet sivri biber
● Sosis ve sucuk dilimleri
● Tane mısır
● Kaşar peyniri
● Siyah zeytin
● 5 çorba kaşığı domates püresi
● 1 tatlı kaşığı domates salçası
● Tuz ve kekik

Hazırlanışı
Artan bütün ya da parça pidelerinizi hafifçe ıslatın. Domates püresi, salça, kekik ve tuz ile sosunuzu hazırladıktan sonra domates sosunu pidelerinizin üzerine sürün. Kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri eşit şekilde pizzanızın üzerine serpin. 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Pizzanın pişmesine yakın rendelenmiş kaşar peynirini de pide pizzanın üzerine serpin ve peynir eriyinceye kadar fırında bekletin. Sıcacık Ramazan pizzanız sahur ve iftar sofralarınız için hazır. Afiyet olsun.
Evinizin lezzeti videolu ve resimli yemek tarifleri, mutfaktaki püf noktalarınız, farklı çorba tarifleri ve daha fazlasını CarrefourSA bloğu nelazimsacarrefoursa.com’da bulabilirsiniz.

  • Okunma: 2511

Yorumlar (0)Yorum Yap