Referandum Maddelerini Anlattılar

Haberler / Siyaset

Referandum Maddelerini Anlattılar

Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Yeni Türkiye için önemli bir çalışma olduğunu dile getiren AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu "Memleketimizin daha hızlı büyümesi, gelecek nesillere daha güçlü ve büyük bir Türkiye bırakmak adına önemli bir sürecin içerisine girmiş bulunuyoruz” dedi.

AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı tarafından Ocak ayı ‘İlçe Danışma Meclis’ toplantısı Kredi ve Yurtlar Kurumu Emirdağ Kız Yurdu konferans salonunda teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. Milletvekili Ali Özkaya ve İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, TBMM Başkan Müşaviri Cengiz Sağlam'ın da katıldığı İlçe Danışma Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu yaparak Anayasa değişikliği ve referanduma değindi.

MİLLİ İRADENİN DEDİĞİ OLUR
Milli iradenin vereceği karara saygı duyduklarını söyleyen AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, tıkanan sistemin Anayasa değişikliği ile çözüme kavuşacağını belirtti. Anayasa değişikliği oylamasının TBMM’nin ardından milletinde önüne geleceğini hatırlatan Yurdunuseven, “TBMM Ocak ayı başından itibaren Anayasa değişikliği ile ilgili çalışmalara başladı. Elhamdülillah 18 madde 340’ın üzerindeki oylarla ayrı ayrı kabul edildi. Baştan beri aynı şeyleri söylüyoruz. Bu bir rejim değişikliği değildir. Bu sistemde bir tıkanma söz konusu idi. CHP’nin bütün engellemelerine rağmen, bir milletvekilinden beklenmeyecek tavırlarına rağmen 18 madde ilk turda kabul edildi. Her zaman ifade ettiğimiz gibi ‘Milli İrade’ baş üstündedir ve saygı duyacağımızı defalarca belirttik. Milli irade ne derse o olacaktır” diye konuştu.

YÜZDE 50+1 OY ALAN CUMHURBAŞKANI OLACAK
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, teşkilat olarak referanduma hazır olduklarını belirtti. Yurdunuseven konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “2007 yılındaki referandum değişikliğinde halk tarafından Cumhurbaşkanı seçilmesi geldikten sonra 10 Ağustos 2014 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız halk tarafından seçildi. Bu anayasa değişikliğiyle biz şunu söylüyoruz ‘artık devletimiz, milletimiz, millet odaklı, halk odaklı hale geldi.’ Dolayısıyla milletimiz bundan sonra karar verecek inşallah 2007’de olduğu gibi bugün de biz Ak Parti olarak, Afyonkarahisar teşkilatı olarak bu çalışmalarda hazırız. Her zaman bizim bir kuralımız vardır, AK parti olarak genel bir ilkemiz vardır. Bu da seçimin olduğu ertesi günü sanki yeni bir seçim yapılacakmış gibi tekrar teşkilatlarımız hazırdır. İnşallah önümüzdeki zaman içerisinde bize verilecek görevleri yerine getireceğiz. Halkımızın ‘evet’ demesi için, halkımızın iradesi için, halkımızın karar vermesi için ‘evet’ diyeceğiz. Özellikle şunun üstünü vurgulayarak söylüyoruz ki istiklalimiz için, istikbalimiz için ve istikrarımız için ‘evet’ diyoruz. En son yapılan bu değişiklikle beraber artık Cumhurbaşkanlığı sistemi dediğimiz bir sistem içerisinde halkımız tarafından seçilmiş ve milletimizin karar vereceği bir şekilde Cumhurbaşkanı seçilecek. Akabinde aynı gün yapılacak bir seçimle parlamento da seçilecek ve bundan sonrada halkımız karar verecek. Özellikle de bunu vurgulamak istiyorum. Yüzde 50+1 oy alan Cumhurbaşkanı olacak ve parlamento şekillenecek.”

ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR
Anayasa değişikliği teklifine ilişkin görüşmelerin tamamlanmasının ardından anayasa değişikliği süreciyle ilgili katılımcılara Emirdağ İlçe Danışma Meclis toplantısında bilgi veren Milletvekili Ali Özkaya, muhalefetin engelleme ve TBMM’yi çalışmaz hale getirmeye yönelik tutumu nedeniyle Meclis’te istenmeyen ve Meclis’e yakışmayan görüntüler ortaya çıktığını belirtti. Ana muhalefet partisinin kürsüyü işgali gibi yöntemlere başvurduğunun unutulmaması gerektiğini hatırlatan Milletvekili Özkaya, milletin kararının her karar ve düşünceden üstün olduğunu söyledi. Halka söz hakkı tanınmasına karşı çıkan ana muhalefete en güzel cevabı yine halkın sandıkta vereceğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından danışma meclis toplantısı dilek ve temenniler ile sona erdi.

  • Okunma: 3226

Yorumlar (0)Yorum Yap