Rol Model Belediye:Emirdağ

Haberler / Genel 2015

Rol Model Belediye:Emirdağ

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN yepyeni projelerin vücuda getirilmesi için çalışmalarını sürdürmelere devam ediyor. Birçok sivil toplum örgütü ve belediyeye rol model bir proje olarak gösterilen, kamuoyunda takdir toplayan, tamamiyle vatandaşların yardım ve bağışlarıyla faaliyete geçirilen Emirdağ Sosyal Tesisleri bünyesine bulunan gönül sarayı , çocuk oyun- spor salonlarına ,halk oyunları kurslarına yeni projeler dahil ediliyor.

‘’HALİL İBRAHİM SOFRASI İLE KOMŞUSU AÇ YATAN KALMAYACAK’’
Kısa bir süre önce Gönül Sarayı bünyesinde kurulacak Halil İbrahim Sofrası adı altında aşeviyle ‘’Günlük beş yüz kişinin ihtiyacını karşılayacak ve komşusu aç yatan kalmayacak.’’ diyen Başkan Kargın , 10 Nisan 2015 tarihinde aşevinin Emirdağ’daki ihtiyaç sahibi vatandaşlarının hizmetine açılacağını duyurmuştu. Başkan Kargın, Halil İbrahim Sofrası adı altında hazırlıkları şimdiden tamamlanma aşamasına gelen aşeviyle birlikte Emirdağ Sosyal Tesislerinin yepyeni projelere ev sahipliğini yapacağının da vatandaşlara müjdesini verdi.

‘’ACILAR PAYLAŞARAK AZALIR’’
ERKEK VE BAYANLAR İÇİN TAZİYE EVLERİ KURULACAK

Emirdağ Sosyal Tesisleri-Gönül Sarayı civarında 21 Şubat 2015 tarihinde bir takım incelemelerde bulunan Başkan Kargın, bu alanda gelecek ile alakalı hayata geçirilecek hizmetler hakkında çeşitli bilgiler verdi. Atıl durumda olan binaların gerekli bakım, onarım ve temizliğinin yapılarak gerekli alt yapı çalışmalarının kısa bir süre sonra tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Kargın Emirdağ Belediyesi olarak hem erkekler hem de bayanlar olmak üzere taziye evi inşaatına başlayacaklarını belirtti. İlçe kabristanlığında kurulumu tamamlanan taziye yerinin ardından vatandaşların taziyelerini daha rahat kabul edeceği ve Emirdağ Belediyesi tarafından ücretsiz sağlanacak hizmetlerle hemşerilerine acılı günlerinde kolaylık sağlanacak. Vatandaşlar cenazelerinin ardından çeşitli ikramlarını taziye evlerinde gerçekleştirebilecek.

EKMEK TEKNESİ,GIDA VE KIYAFET BANKASI

Ekmek Teknesi , hanımefendiler ve beyefendiler için tasarlanacak taziye evleri , gıda ve kıyafet bankası gibi sosyal sorumluluk alanında büyük mana ifade edecek projeleri planladıklarını söyleyen Başkan KARGIN konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: ‘’Temelinde insanımıza verilen değeri göstermek, vatandaşlarımızın yüklerini bir nebze de olsa hafifletmek ve İhtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatmak amacıyla gerçekleşecek projeler toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı hızlandırmayı hedeflemekteyiz. Emirdağ Belediyesi olarak başlattığımız bu girişim değişiklik değil, öze dönüş hareketidir. Türk milleti her zaman mağdurun ,mazlumun ve ihtiyaç sahibinin yanında olmuştur. Bu güzel millete birazda özünü anımsatacak ve hatırlatacak projelerle birlik ve beraberlik hissiyatımıza yeni bir güç sağlamak istiyoruz. Sosyal sorumluluk alanında üstümüze düşen görevi ,sosyal belediyecilik anlayışımızla sentezleyerek bizi biz yapan manevi kıymetleri gün yüzüne çıkartmayı ön görüyoruz. Acıya ortak olan, mutluluğu paylaşan , düşküne el uzatan , fukaraya umut veren bir düsturla manevi boşluğu karşılamak düşüncesindeyiz. Öteleyen değil kucaklayan, ayrıştıran değil birleştiren , üzen değil sevindiren olma yolunda gayret göstereceğiz. İnsanlarımızın beşikten mezara kadar yanında olacak özverili ve anlamlı çalışmaların yanında ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin yardımına koşacak ekmek teknesi,gıda ve kıyafet bankaları gibi projeleri en kısa sürede hayata geçireceğiz.’’ dedi.

  • Okunma: 2782

Yorumlar (6)Yorum Yap

  • tiagoSilva

    Sayın başkan herşey iyi hoş da bir de şu emirdağın girişlerindeki yolları düzenleseniz ? Hayvan pazarının orası Hastane yolu ve suvermez yolu .

  • meral coşkun

    Hizmet gönül işidir. Ülkemizde örnek gösterilecek bir ilçe olması için vizyon çalışmalarını hızla sürdüren başkanımıza teşekkürler...

  • gariban

    sn baskan buyuk sermayeye sahip olan buyuk belediyeler bile halka kaliteli ekmek yedirmek ve doner sermaye olarak kullandiklari halk ekmek fabrikasini emirdaginda uygulayamazmi? emirdaginda firincilik potansiyeli var

  • emirdağ

    Valla Allah razı olsun başkanım emirdağ için çok emek sarfediyorsun, Allah yardımcın olsun

  • yüksel

    başarılar dileriz..

  • orhan karaca

    Emirdağ belediye başkanımızın yapmış olduğu çalışmalar takdire şayan olup,başarılarının devamını dileriz...