Sağlam, Avrupa ile Afyon Arası Bir Köprüdür

Haberler / Genel 2015

Sağlam, Avrupa ile Afyon Arası Bir Köprüdür

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili A.Adayı Cengiz Sağlam, Belçika’lı üst düzey siyasetçileri ve Sivil Toplum Örgütü (UEDT)yetkililerinin, Ankara TBMM’ye yaptığı ziyarette hazır bulundu. Belçika’dan gelen üst düzey siyasetçileri ve yetkilileri karşılayan Sağlam, TBMM’de yapılan programa yetkililerle katılım gösterdi.

Çalışmalarına ara vermeden devam eden Cengiz Sağlam’ın hızına bir türlü yetişilemiyor. Aday adaylığını açıkladıktan sonra Afyonkarahisar’da çok hızlı bir şekilde saha çalışmalarına başlayan ve Afyonkarahisar’da yapılan milletvekili aday adayları temayül yoklamasına çok güçlü giren Sağlam, temayülü atlattıktan sonra siyasetin ve ülkenin başkenti Ankara’ya hızlı dönüş yaptı. Belçika’dan gelen üst düzey siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu (UEDT) yetkililerini karşıladıktan hemen sonra mecliste programlara katılım gösterdi. Siyasetçi ve yetkililerin ziyaret amaçları arasında Türkiye’nin göçmen ve mülteci çalışmalarını yerinde incelemek de yer almaktadır.
Belçika’dan gelen üst düzey siyasetçi ve yetkililer arasında; Julie De Groot(Meclis Başkanı CDH Brüksel Parlamentosu Başkanı Brüksel Milletvekili), Georges Dallemagnes (Meclis Başkanı Yard. CDH Federal Milletvekili), Veli Yüksel (Federal Bölge Parlamentosu CD&V Milletvekili), Karin Temmerman, Fractieleider(Federal Milletvekili Sosyalist Parti),Peter Vanvelthoven(Çalışma Eski Bakanı Federal Milletvekili Sosyalist Parti), Fatma Pelivan(Federal Milletvekili Sosyalist Parti), Maryame Kıtır(Sp.a Sosyalist Parti Federal Milletvekili), Ward Kennes( CD&V Milletvekili ve Kasterlee Bld. Bşk.), Mahinur Özdemir(CDH Brüksel Milletvekili), Emir Kır (Saint-Josse Belediye Bşk. Federal Milletvekili), Ahmed El Khannouss(Brüksel Milletvekili, Molenbeek Belediye Bşk. Vekili), Şevket Temiz(Sosyalist Parti Brüksel Milletvekili), Hasan Koyuncu(Sosyalist Parti Brüksel Milletvekili), Gwanaelle Grovoıus(Sosyalist Parti Sp.a Federal Milletvekili), Jawal Ikazban(Sosyalist Parti Brüksel Milletvekili), Philippe Blanchart(Sosyalist Parti Federal Milletvekili), Serdar Kılıç(Sosyalist Parti Walon Milletvekili), Hamida Beji(Awex Ekonomi İlişkiler), Engin Özdemir(Heusden Zolder Belediye Bşk.Yrd.Sosyalist Parti), Danny Utens(Parti Başkanı HeusdenZolder Sp.a Sosyalist Parti), Ali Çağlar(CD&V Genk Bld. Bşk.Yrd.Brüksel Saint Josse Bld.Bşk.), Jamal Manad(Özel Şireket proje Sorumlusu), Ender Duruel(DHA Belçika Sorumlusu), Basir Hamarat(UETD Belçika Bölge Bş.),Süleyman Çelik(UETD Genel Başkanı), Filiz İşler(UETD Genel Başkan Yrd.), Zafer Sırakaya(AK Parti Brüksel Temsilcisi), Zeynep Bilgin(AK Parti Dış İlişkiler Uzmanı), Burhan Koç(Dış İlişkiler Uzmanı) ve tercüman yer aldı. Grup önce TBMM’de Başbakan Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi, hemen ardından TBMM gezisi ve TBMM Yeni Halklailişkiler Binası 1 nolu komisyon toplantı salonunda bir toplantı yapıldı. Toplantının ana konusu Türkiye’deki göçmen ve mülteciler için yapılan çalışmalar oluşturdu.

Toplantıdan sonra akşam saatlerinde Ankara Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau’nun Rezidansı’nda bir resepsiyon yapıldı. Resepsiyona katılım gösteren Cengiz Sağlam burada ilgiyle karşılandı. Resepsiyonda bir konuşma yapan ve Cengiz Sağlam hakkında da önemli konulara değinen Saint-Josse Bld.Bşk. Federal Milletvekili Emir KIR şunları söyledi: “Üç günlük istişare için buradayız. Bugün TBMM’de Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştük. Ardından toplantımız vardı oraya katıldık. Yoğun bir çalışmamız var. Yoğunluğumuz yarında devam edecek. Ziyaretimizde ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye göç eden Suriye’li sığınmacılar ve mülteciler için oluşturulan Nizip’teki ve Suriye sınırındaki kampları yerinde inceleme fırsatı bulduk. Türkiye bu konuda önemli işlere imza attı. İnsanı yardım çok çok yerinde. Gerek kültür gerek eğitim gerek konut yardımları olsun her şey çok ince düşünülmüş ve uygulanmış. Herşeyi yerinde gezdik ve gördük” dedi.

CENGİZ SAĞLAM AVRUPA İLE TÜRKİYE ARASINDA BİR KÖPRÜDÜR
Rezidans konuşmasında AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili A. Adayı Cengiz Sağlam için önemli açıklamalar yapan Emir Kır, Sağlam’ın Avrupa ile Türkiye arasında bir köprü görevi üstlendiğine dikkat çekerek; “Cengiz Sağlam’ın bugün burada olması bizim için çok önemliydi. Emirdağ’ı, Afyonkarahisar’ı ve Eskişehir’i burada temsil etti. Üstelik bizleri de burada yalnız bırakmadığı için teşekkür ederiz. Cengiz bugün bizlere katılarak burada bizleri onure etti. Cengiz Sağlam hepimizin tanıdığı,insan odaklı çalışan önemli, herkese yararlı bir kardeşimiz. İyi tanıdığımız bir kardeşimiz. Bizler iyi tanıdığımız gurbetçi kardeşlerimize bugün Cengiz Sağlam’ı sorsak dillere ilk gelen cevap yararlı, insana önem veren,önemli bir dost. Kendisi Avrupa’da, Türkiye’de yıllardır önemli çalışmaların içerisinde bulunmuş, önemli projelere imza atmış değerli bir bürokrasi insanımız. Avrupa ile Türkiye arasında bir köprü konumundadır. Önemli işlere imza attı, daha da atacaktır. Aday adaylığını tebrik ediyorum ve kendisine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar

  • Okunma: 3167

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • fatma sayın

    bu defa olacak cengiz sağlam a maddi ve manevi destek verilmeli.

  • ABBAS

    once ciktigin yolda basarilar diliyorum.onyargisiz,art niyetsiz.olarak
    sonra iki cift sozum var ;
    yillardir birazda calistigin yer geregi siyasete hep yakin oldun. ve kendin demesen bile etrafina oyle bir hava verdin ki cok guclu isimlerle cok guclu baglantilarin var izlenimi edindirdin millete......
    simdi gorecegiz bakalim siralamanda bu iliskilerinin ise yarayip yaramadigini...haydi hayirlisi ...insallah hayal kirikligi yasatmazsin bize....