Sağlam, THY Zafer'e Uçsun

Haberler / Güncel

Sağlam, THY Zafer'e Uçsun

Türk Hava Yolları’nın Belçika’dan Eskişehir’e olan uçuşlarını iptal etmesine tepki gösteren TBMM Başkan Müşaviri Cengiz Sağlam, “THY, Belçika’dan Zafer Havaalanına da, Eskişehir’e sefer yapmalı. Ben konunu takipçisiyim peşini bırakmayacağım”

Belçika’dan Eskişehir’e uçuşlarını durduran Türk Hava Yollarına tepki gösteren Belçika Emirdağlılar Birliği uçuşların yeniden başlamasının gerekli olduğunu ifade ettiler. Belçika Emirdağlılar Birliği tarafından yapılan açıklamada, “Türk Hava Yolları Yönetiminin yapılan hata ve yanlıştan biran önce dönmesini bekliyoruz. Gurbetçi ülkesini herkesten fazla sever. Eskişehir’e THY tekrar uçsun”

Seçim döneminde çalıştım

THY’nin seferlerini kaldırmasına bir tepkide TBMM Başkan Müşaviri Cengiz Sağlam’dan geldi. Gurbetçilerin tüm sorunlarıyla birebir ilgilenen Sağlam bu konuyuda yakından takip ettiğini dile getirdi. Sağlam, “Açık ve net söylüyorum. Türk Hava Yolları Belçika’dan, Hollanda’dan, Fransa ve Almanya’dan Eskişehir’e ve Zafer Havaalanına mutlaka seferler koymalıdır. Seçim döneminde bu konuyla yakından ilgilenmiştim”

Gurbetçi mağdur edilmesin

Türk Hava Yollarının Zafer Havaalanına yurt dışı seferlerini mutlaka koymasının gerekli olduğunu söyleyen Sağlam, “THY mutlaka bu dört ülkeden Zafer Havaalanına uçuş yapmalı. Eskişehir’e uçuşların iptal edilmeside doğru değil. Ben bununla ilgili bir dosya hazırlıyorum. En kısa sürede Türk Hava Yolları yönetimine bu raporumu sunacağım. Bu konu ile ilgili girişimlerim devam ediyor. Gurbetçilerimizin mağdur olmasını kesinlikle istemeyiz. İlimizin ekonomisinin kazanması, termal turizmin dahada canlanması için mutlaka yurt dışından Türk Hava Yolları Zafer Havaalanına uçuş gerçekleştirmelidir” dedi.

  • Okunma: 3485

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • MUSTAFA BELCIKA

    Yahu bosuna konusuyir Saglam bey . Bugun thy eskisehiri iptal etti ise suc kimde ulastirma bakaninda. Ulastirma bakani birakin zaferi eskisehiri , dunyada bir ilk daha biz variz baskent Ankata dan avrupa baskenti Bruksele direkt ucusu olmayan. Uganda havayollari bile bruksele iner biz ancak milyon dolari verip messi kobe ve simdiki àmerelikaya reklam yaptirir dunya lideri olduk deriz. Bu olay anc1k ul1stirma bak1ni ile biter Saglam thy niye zafere bize soracagina ak parti ulastirma bakânina sorsun 1nkara ya niye direkt sefer yok. Esk8sehir chpli belediye oraya niye yok zafer o kadar yatorim ettiler noye calismaz tek calistigi zaman akp semineri oldumu onlarin ucaklari iner . Hepinize iyi alsamlar ve bosa kafa doldurmasin millet.

  • CEBELI TARIK

    zafer havalanini kimseye yittiremediler .
    bizmi alalim
    tilkinin bakir s..ctigi yer orasi,

    yapabiliyorsaniz eskisehire thy tekrar kendisi baslasin
    thy nin gorevi bazi sirketleri kartel yapip zengin etmek deyil.
    ...
    emirdagli gurbetciler nufus olarak guclu ama etki olarak birlikte hareket etmedikleri icin zayiflar.
    ....

  • hayati

    Cengiz bey Eskişehir-brüksel bileti yüzlerce kişiye satıldı.Herkes bıletını aldı şimdi iptal ettik dendi bu nederece etik.Kasko şirketleri bıle herhangi bır olumsu durumda aynı araba ıle senı aynı yere ulaştırıyor.