Sahipsizsin Emirdağ'ım!

Köşe Yazıları / Özel Kalem

Candan aziz sevgili Emirdağlılar;

Yazımızın başında hiçbir kurum ve kuruluşu hedef almadan, şahıslara indirgemeden bir yazı yazacağımızın garantisini veriyoruz ama üstüne alınıp da fazla umursayacaklar varsa kendileri bilir.

Eğer gurbettteyse ya da kısa bir ziyaret için farklı ortamlarda olmanın en büyük övüncüdür Emirdağlı olmak.Yalan mı? Kim aksini söyler bilmiyorum. Ama yalnız ve sahipsizsin güzel Emirdağ'ım... Neden mi? Başkentte karşılığın yok. Ankara'daki büyük siyaset sahnesinde ancak 2.danışmanlıkla temsil edilen bir memleketsin. 1991'den beri lider kontenjanından olsun bir milletvekilin yok. 5 seçimdir bir hemşehrimiz TBMM'de yok en az bir o kadar daha olmaz. Karar alma mekanizmasında bir bürokratın yok, ünlü bir akademisyeninin yok. Yani yok oğlu yok.Ya da var olanlarında Emirdağ'a bir katkısı yok.

Bu hafta yine bir hezimet aldı Emirdağ'da yerel haber sitelerinde Emirdağ Anadolu Öğretmen Lisesi kapanıyor mu? diye! Emirdağlılar kendi aralarında konuşa dursun, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Sayın Ahmet Toptaş sosyal paylaşım sitesinden ‘Sandıklı Anadolu Öğretmen Lisesi Fen Lisesine dönüşüyor’ diye, muhalefet milletvekili olmasına rağmen yatırımları ve yapılacakları takip ediyor; ama doğup, büyüdüğü topraklara yani Sandıklı ya! Şimdi sayın Milletvekiline bir hususu hatırlatmakta fayda görüyorum. 2011 Genel Seçimlerinde 4 Emirdağ'lıdan 1'inin oyunu yani 5834 oy verdi Emirdağ. Ya Sandıklı geçerli 35.267 oyun 6440'ını yani Emirdağ yüzde olarak daha önde ama Emirdağ problemleri ne olacak?

Burada yalnız CHP milletvekilimiz değil diğer partilerin temsilcilerini de soruyoruz. Parti yöneticilerinden başkanlarına milletvekillerine kadar hepsine Emirdağ üvey evlat mı? Neden sahip çıkılmıyor? Şimdi bu yazı üzerine iktidar partisinin kalemşörleri buradan yazacak biz olsaydık şöyle böyle diye 10 yıldır yerel yönetimin başındaki iktidar kaç hibe proje verdi Emirdağ'a?
Bir yerlere gelen ya da gelecek olanların paçalarından tutup aşağı çekmek yerine artık destek olmak zamanı. Sözde değil özde Emirdağlılık paydasında buluşmak dileğiyle hoşçakalın…

  • Okunma: 3759

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Hasan

    Emirdağ baki durmaz zamanını bile değerlendirmedi haber başlığı doğru olmuş dışardada birbirini tutan yok acı ama gerçek