Satılık Belediye Binası ve Arsalar!

Haberler / Güncel

Satılık Belediye Binası ve Arsalar!

Yenilenen belediyeler kanunuyla nüfus azlığı nedeniyle kasabadan köye dönen Adayazı(Firikli) Köyü'nde Adayazı Belediyesi'nden kalan bina ve arsaları ile Bademli köyünde bulunan Bademli Belediyesine ait olan arsalar İl Özel İdare'ye devredilmişti.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisinin 05.09.2018 Çarşamba günü Meclis Başkanı Salih Sel’in Başkanlığında yapılan 2018 yılı Eylül ayı toplantısının 3. Birleşiminde, İlimiz Merkez, Bolvadin, Çay, Dinar, Emirdağ, Sandıklı, Sinanpaşa, ve Sultandağı İlçelerine bağlı köylerde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait taşınmazların satılması konusunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45.maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü (Açık Artırma) ile satılmasına karar verildi.

Satışı önümüzdeki günlerde yapılacak olan kapanan belde belediyelerine ait olan hizmet binaları ve arsalar arasında Emirdağ'da kapanan belediyelerden Adayazı ve Bademli Belde Belediyelerine ait taşınmazlar da yer alıyor.

Adayazı Köyünde bulunan ve kapandığı günden bu yana çürümeye terk edilen 830 metrekarelik hizmet binası ve bahçe alanında 4 farklı parselden oluşan toplam 2900 metrekare arsa satılacak.

Bademli köyünde bulunan toplam 400 metrekare olan 3 farklı arsa da satılacak olan arsalar olarak Afyonkarahisar İl Genel Meclisi tarafından belirlenen günde satılacağı öğrenildi.

  • Güncelleme: 02.10.2018 23:25
  • Okunma: 6780

Yorumlar (0)Yorum Yap