Seçim Bildirgeli Milletvekili Adayı

Haberler / Siyaset

Seçim Bildirgeli Milletvekili Adayı

Belçika’da milletvekilliği seçimleri çalışmalar başladı. Türk kökenli siyasiler partilerin listesinde yer alırken; Schaerbeck Belediye Başkan yardımcılığı görevini yürüten aynı zamanda FDF Partisi Brüksel Bölge Milletvekili adayı olan Sait Köse bir ilki gerçekleştirdi ve bir seçim beyannamesi hazırladı. Köse kendi siyasi yaşamının çizgilerinden oluşan 10 maddelik bildirgede şunlara yer verdi;
1-Her zaman olduğu gibi, seçim çalışma süresince hiçbir adayın özel yaşamı ve özellikleriyle ilgili açıklama yapmayacağım.
2-Geçmiş kampanya dönemlerinde afişleri sökülen birisi olarak bütün adayların reklam kampanyasına saygı göstereceğim.
3-Türkiye siyasetini, Türkiye’de yaşanan durum ve olayları seçim malzemesi yapmayacağım.
4-Her bireyin grup, düşünce, inanç ve yaşam tarzına-tercihlerine ve fikirlerine saygılı olacağım.
5-Bireysel özellikler, bireysel tercihler, sosyal sınıf farkı gözetmeksizin herkesi kucaklayan bir yaklaşımla hiç kimseyi ayırmadan ötekileştirmeden herkese eşit hizmet edebilmek için çalışacağım.
6-Evrensel insan hak ve özgürlüklerine koşulsuz saygı duyacağım, bizleri birleştiren en temel özelliğin “iyi insan” olmak olgusu olduğunu çalışmalarımın her anında, her zaman öncelikli ve olmazsa olmaz kabul edeceğim.
7-Çalışmalarım için verilen sözlerin seçim sonrasında unutulmayacak, uygulanabilir nitelikte olabilmesi için imkansız, hayali, gerçeğe uymayan hiçbir söz ve vaatte bulunmayacağım. Verdiğim her sözü yerine getirmek için de hiçbir gayretten kaçmayacağım.
8-Genç, çocuk, yaşlı, çalışan ve çalışmayan herkesin ihtiyaçlarının, beklentilerinin farklı olduğu bilinciyle çalışmalarımı bu doğrultuda toplumun her kesiminin ihtiyacını karşılayacak şekilde yapacağım. Her kesmin derdini de büyük bir sabırla dinleyip çözüm bulmak, çözüm üretmek için elimden geleni yapacağım.
9-Brüksel’de yaşayan herkesle saygı, sevgi ve hoşgörü temel ilkeleriyle işbirliği içinde omuz omuza el ele sadece Brüksel’e hizmet etmek, Brüksel’de yaşamanın daha mutlu, keyifli, huzurlu, sağlıklı ve çağdaş yaşam standartlarının gerektirdiği koşullarda olabilmesi için tüm zaman, tüm enerji, tüm olanak, tüm bilgi ve denetimimi kullanarak çalışacağım.
10-Her bir bireyin mutluluğunun aileyle başlayıp, ailenin mutluluğunun da tüm topluma yansımasına, yayılmasına koşulsuz destek vermek ve var gücümle çalışıp katkıda bulunmaktan onur duyacağım.

  • Okunma: 2550

Yorumlar (6)Yorum Yap

  • Emirdagliyiz

    Ben sait abiyi iyi tanirim herkesin isine kosar o yuzden baskasindan darbe gorupte baskasina iftiraya gerek yok saygilar sait abime

  • azziyeli

    Belçika'da Sosyalist, Türkiye'de AKP'li olmayı bir anlasam, oy ne ki veririz elbet.

  • gurbetci

    Ben belcikada yasayan bir gurbetci olarak turk kokekenli siyasetciler sadece kendi maddi manavi menfaatleri icin siyasete girmek istiyorlar. Krizin issizligin vatandasi ezdigi bir donemde , halka is ve lojman baska konularda yardim eden var mi? Burda turkler sadece oy potansiyeli olarak goruluyor.Secim yaklasinca halk pazarlarinda kartvizit dagitan balkonlarda afis astiran siyasetcilerimiz secim bitince halka selam vermek bir yana yuzune bile bakmiyor, Sizeeeee oyyyy yoookkkk

  • ali sert

    Bu bunu yillar once Halis Koktenden gorduk. Yurrrruuuu

  • talan

    yalan dolan bunlar bunlara oy yok cebleri birazcik bos kalsin

  • kenan karaca

    arkadaşım başarılarının devamını dilerim.gönlüne göre olsun herşey.....