Şimdi CHP Ne Yapacak?

Haberler / Medya

Şimdi CHP Ne Yapacak?

Ocak ayından bu yana merakla beklenen Emirdağ’ın seçimi sona erdi ve Emirdağ başkanını Milliyetçi Hareket Partisi’nden yana Uğur Serdar’dan yana kullandı. Seçime genel olarak bakacak olursak; çalışmalarıyla dikkatleri çeken 2 parti vardı ve “çalışan kazanır” vecizesinde olduğu gibi çalışan iki parti AKP-MHP arasında geçen seçimin galibi daha çok çalışan MHP oldu.

Seçimler öncesinde çalışmalarını sürdüren partilerle emirdag.gen.tr olarak birebir gittik ve görüştük. Başkan adaylarıyla projeleri hakkında konuştuk, yapılabilirliği hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Şimdi seçimler de geçmişken olumlu-olumsuz paylaşalım;

Önce olayı kaybeden parti Cumhuriyet Halk Partisi’ne uzanalım: Girmiş oldukları önseçimde CHP İlçe Başkanıyken yazdığı delegelerle belediye başkan adayı olan Mehmet Pala’nın seçileceğini herkes tahmin ediyordu. Aday adayları içerisinde Emirdağ’da ikamet eden ve son 5 yılda yaşananları bilen Mehmet Pala siyasetçiliğini konuşturdu ve gazeteci Sibel ile eczacı Nurettin’i saf dışı bıraktı.

Eski bakış açısıyla yenilenen CHP’yi kabuğuna sığdıramayan CHP Emirdağ İlçe Başkanlığı eski nesil seçim yöntemleriyle tabiri caizse oturdukları yerden “A mahallesinden B isimli şahıs bunun sülalesi CHP’li gerek yok görüşmeye yaz çeteleye oy bizim” tarzında seçim çalışmasıyla Emirdağ’da seçimleri geçen seçimlerde olduğu gibi 4 bin oyla kazanıyordu. Çünkü geçen seçimlerde kaybetmesine neden olan DSP artık yanlarında ve 1400 oy cepte sayılıyordu. Demokrasiyi savunan bir partide tek adam üzerine kurulu bir düzen kaybetmeye mahkûm olduğunu gördük.

CHP’nin eski bir genel başkan yardımcısı Emirdağ’a geliyor onu 40-50 kişiyle karşılıyorsunuz ve Afyon İl Başkanlığı Emirdağ’ı favorisi olarak gösterirken Eski Genel Başkan Emirdağ’da çok az durup gidiyor. Önceden Emirdağ’ın CHP’sinde her şey daha farklıydı. Yoksa bir değişiklik mi oluyor Emirdağ’ın sol bloğunda!

Seçim sürecinde 2009 yılındaki renkler 2014 yılına uyarlanmış biçimde devam etti. Şimdi Mehmet Pala nerede hata yapıldığını düşünedursun; başarısız olan CHP Emirdağ ilçe yönetimi ne yapacak Emirdağ’daki sol blok merak ediyor?

2009-2014 yerel seçimleri arasındaki belediye başkanlığı oylarında değişim olmazken; 2009-2014 yerel seçimleri il genel meclisi seçimlerindeki oylamada 2009 yılında Emirdağ genelinde 3,781 oy almışken; 2014 yılında Emirdağ genelinde 5,586 oy alarak bir çıkış yakaladı. Ancak seçilemedi! Çünkü AKP ve MHP de oylarını yükseltince Emirdağ için sonuçlar 2-1 oldu.

CHP Emirdağ İlçe Recep Özer ve yönetimi başarılı mı? Partinin yeni bir yönetim planı var mı? Yeni dönemde CHP’de ne gibi değişiklikler olacak, Mehmet Pala yeniden ilçe başkanı mı olacak, takip etmeye devam ediyoruz.

Medya-Yorum Emirdağ

  • Okunma: 3377

Yorumlar (7)Yorum Yap

  • timucin

    Chp lilerin oylarini mhp ye vermesini hazmedemiyorum.
    Diyen arkadas......
    Chp liler oylarini chp ye atti.
    Icini rahat tut.
    Yalniz chp ye sempati duyup ,partizan olmayan, chp sempatizanlari oylarini mhp ye atti....
    Bununda muhasebesini, ozelestirisini yapmak size duser.
    Daha iyi bir adayla secimi alma ihtimaliniz varken. Baronlariniz ve delegelerinizin secimi bu sonuca sizi mahkum etti. Benim dusuncem boyle.

  • proje

    chp nin seçim projesi neydi..yerel gazetede okumuştum aynen şöyle...EMİRDAĞNIN SÖKÜĞÜNÜ YIRTIĞINI DİKMEYE GELİYORUZ....çok gülünçsünüz. chp geçen seçimdeki oyunu bile alamadı çünkü bu seçimde yaklaşık olarak 1500 oy fazla katılım oldu. chp 2 dönemdir kazanacağı seçimi 1 kere akp ye 1 kere mhp ye altın tepside sundu. yerel seçimlerde parti kadar aday da etkilidir. herkes biliyor ki seçimi kayıp etmenin nedeni pasif yönetim ve adaydır.

  • cigaracı

    Seçmenden elinde cigarayla oy istersen olacagı budur.

  • chpli

    emirdağdaki chp lilerin mhp yi desteklemelerini bir türlü kabullenemiyorum.chp liler mhp yi destekledimi?elbette destekledi ama chp yi emirdağda satanlara ihanet edenlere mehmet palayı sırtından bıçaklayanlara yuh olsun onlar yarın geri chp ye gelirken hiçmi utanmayacaklar biz seçimlerde partimizi sattık mhp ye hediye ettik diye hiçmi yüzleri kızarmayacak ben onlar adına chp liyim demeye utanıyorum inanın..

  • Ahmet Mehmet Veli

    CHP bu seçim de önemli bir oynadı. Eğer ki Mehmet Pala yı değilde başaka biri ni aday gösterseydi bu seçimi akparti cengiz pala alır. Mehmet palanın adaylığıyla emirdağ da PALA soyismi tarihe karıştı. Bunda emeği geçen tüm CHP li kardeşlerimi en içten devrimci duygularımla kutluyorum.

  • karadayı

    chp nin oyları mhp ye kaymış mıdır eğer böyle birşey olduysa bunda parelel yapının emirdağ uzantısının payı nedir sorgulamak gerek

  • Aslan003

    CHP ne projesi açıklamış sorarım ? İlçe başkanı ve aday olan sayın Mehmet Pala ne çalışmasında bulunmuş ? Oy toplama işini bile bir avuç genç yapmaya çalıştı..ne kadar başarılı oldukları aşikar .. İlçe yönetimi derhal istifa etmeli , onurları ve şerefleri için..
    İstifa bir erdemdir !!!