Siyah Pantolon, Emirdağlılarla Buluştu

Haberler / Güncel

Siyah Pantolon, Emirdağlılarla Buluştu

Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Emirdağlılar Vakfı'nın konuğu oldu. Program Şoförler Odası Kırmızı Salonda, İstiklal Marşımızın okunması ve şehitlerimize saygı duruşu ile başladı. Emirdağlılar Vakfı Başkan Yardımcısı Mesut Acet'in usta sunumuyla, gerçekleşen Dünya Kadınlar Günü programı, Emirdağlılar Vakfı Başkan Vekili Ayhan Türkseven'in açılış konuşması ile devam etti.

Program, Sevgi Ozanımız Aşık Yoksul Derviş'in söylediği sevgi ve kadınlar günü deyişlerinden sonra, Türkiye'nin Sevgi Sanatkarı Alişan Kapaklıkaya'nın semineri ile devam etti.

Alişan Kapaklıkaya'nın seminerinde Emirdağlılar Vakfı Kadın Kurulu'nun, özel davetiyle konuk olan Kapaklıkaya'ın annesi Elif hanım ile teyzeleri ve kızkardeşi de Kapaklıkaya'nın seminerinde ilk defa izleyici olarak katıldılar. Kadın Kurulu, Gençlik Kurulu ile birlikte

Emirdağlılar Vakfının düzenlediği, Türkiye'nin Sevgi Sanatkarı Alişan Kapaklıkaya'nın, kadın - erkek - çocuk tüm izleyicilerin dikkatle izlediği "Aile İçi İletişim ve Sevgi konulu" seminer programına, Belçika'da bulunan EYAD (Emirdağlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Başkanı Erdal Akdeniz'inde izleyici olarak katıldığı programa, Emirdağlıların yoğun ilgisi katılımları yanı sıra Eskişehir'in pek çok kesiminden de katılım oldu... Program izleyenleri arasında, Sivrihisar Vakfı Başkanı Naci Şakar, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Suat Er, Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, ESKÜDER Başkanı Gazi Durusu, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Ümraniye ve Çevre Köyleri Dernek Başkanı Necati Yavuz ile Eskisehir Sultanlar Zeybek Kültür Derneği Başkanı Sultan Sarı ve bankacılar, esnaf vb pek çok kesimin ilgisine mazhar oldu.

İki bölümden oluşan seminer büyük ilgiyle izlendi. Program seminer sonrası Suriye’nin Afrin kentinde yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nda dün şehit olan askerlerden Eskişehirli Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin'in ve tüm şehitlerimiz için okunan duaların ardından, Anadolu Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Sevda Er'in, Emirdağlılar Vakfı kurucu üyesi Fikret Akın'ın ve Mahalli sanatçımız Bülent Çıraklı'nın söyledikleri ağıtlar ve ilahiler ile tamamlandı.

Emirdağlılar Vakfı'nın düzenlediği, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenledikleri programa katılımından dolayı, Türkiye'nin Sevgi Sanatkârı Sayın Alişan KAPAKLIKAYA 'ya, kızı merhum Zuhal'in anısına, Başkanvekili Ayhan Türkseven tarafından Topakev plaketi takdim etti ve teşekkür etti. Vakfın Kadın Kurulun'dan sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Sibel Erenoğlu da ülkemizin büyük kazanımı olan Kapaklıkaya'nın annesi Elif Hanım'a böylesine hayırlı bir evlat yetiştirdiği için teşekkür ederek Dünya Kadınları Günü çiçeğini takdim etti. Programa okudukları ağıt, deyiş ve ilahileriyle katkı sunan Sevgi Ozanımız Aşık Yoksul Derviş, Bülent Çıraklı ve Sevda Er'e de teşekkür çiçekleri takdim edildi.

  • Okunma: 2407

Yorumlar (0)Yorum Yap