Siyasette ve Hayatta Sözünün Eri Olmak

Köşe Yazıları / Melih Can Kalender

Siyasette ve Hayatta Sözünün Eri Olmak

Son günlerdeki siyasi gelişmeler bir çok parti için olumlu şekilde ilerlerken halk arasında ironili tepkilere neden olan adaylar da yer alıyor. Bu seçimlerde AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve (belki) DSP’nin adaylarının yarışı Ocak ayının sonlarına doğru hızlanacak. Ancak adaylarını açıklamayan DSP ve AKP’nin adaylarının isimleri Ocak ayından önce ortaya çıkacak gibi görünüyor. Demokratik Sol Parti Emirdağ İlçe Başkanı Ayşe Sarı’yla yapmış olduğum röportajda aday çıkaracağını söylemişti ancak bu durum değişir mi bilinmez. Ayşe Sarı’nın en çok tepki gösterdiği olan CHP’yle birleşmişsiniz sözüydü. Buna kesinlikle karşı çıkan Sarı bir oy bile alsak çıkacağız, demişti.

AK Partiyle ilgili gelişmeleri gazeteci ağabeylerimiz yazıyor. Onların yorumlarını elbette takip ediyorum ancak bu son anda AKP Genel Merkezinden gelen kararın ardından adaylık hakkında yapılacak açıklamayı bekler olduk.

Bu aralar sessizliğini bozan Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Mehmet Pala’dan boşalan koltuğa Gürsel Erdem geldi. Son zamanların gözde hareketlerinden bir tanesi olan adayı basın önünde tanıtmaktan uzak basit bir şekilde yapılan açıklamada Emirdağ, Davulga ve Gömü Belediyelerinin adaylarını açıkladı. Hayırlı olsun, diyelim. Bir de İl Genel Meclisi üyeliği için 1. sıra adayımız Kazım Okutan, dedi. Sayın Erdem ikinci ve üçüncü sıra adayınızı seçimlerden sonra(!) mı öğreneceğiz? Neyse ayaküstü yapılan bir röportaj olduğu belli. Ama ana muhalefet partisinin bir zamanlar kalesi olarak görülen Emirdağ ilçe başkanlığı için yakışmayan ve basit bir açıklama olmuş.

Hani ironi demiştim ya buna en güzel örneği Davulga Belediye başkanı adaylarından birinde görüyoruz. Sayın Başkan ve başkan adayı Balı 2004 seçimlerinden önce CHP saflarında yer alırken ani bir hareketle MHP’den başkan adayı olup kazanmıştı. Şimdi kendisini MHP saflarından aday olarak göstermediler ve parti aramaya başlamıştı ki kendini Demokrat Parti'de buldu. Haa Demokrat Parti'ye gitmeden önce CHP’ye de başvuruda bulunmuş. Sayın başkan Demokrat Parti de olmazsa bir de DSP’ye uğrayın… Siyasette ve hayatta sözünün eri olmak önemlidir. Şimdi sözü neye ve kime göre vereceksin merak ediyorum. Altıok, Bozkurt ve Kırat üçleminde neler olacak göreceğiz.Saygılar./Kalender

  • Okunma: 4022

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • misafir

    sana samimiyet ile soruyorum ne emirdağda nede türkiyede mhp nin iktidar olmasının ve seçimi almasının ihtimali olduğuna önce kendin inanıyormusun......

  • genç bir ülkücü

    BOZKURTLAR GELECEK İHANET BİTECEK...