Söz Millette, Sonuçlar Emirdag.gen.tr'de!

Haberler / Güncel

Söz Millette, Sonuçlar Emirdag.gen.tr'de!

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri Pazar Günü yapılacak. Seçimlere AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ve Vatan Partisi girecek. Saat 08.00’de başlayacak oy verme işlemi 17.00’de tamamlanacak. Cumhurbaşkanlığı için ise 6 aday yarışacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken ortak bir aday üzerinde anlaşamayan diğer muhalefet partileri ise seçimde kendi adayları ile yarışacak. Türkiye’yi önümüzdeki beş yıl yeni bir sistemle yönetecek adayın belirleneceği bu seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Muharrem İnce’yi aday gösterirken Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş’ı, İYİ Parti Meral Akşener’i, Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu’nu, İşçi Partisi ise Doğu Perinçek’i aday gösterdi.

Pazar günü yapılacak seçimlerde Afyon’da sandık ve seçmen sayıları belli oldu. İl Genelinde 506 bin 851 seçmen 1822 sandıkta oy kullanacak. Hastalar için ilk kez uygulanacak olan Seyyar sandık 12 ilçede oluşturulurken, Cezaevlerinde ise 5 sandık kurulacak. Afyon Merkezde 186 bin, 692 kişi 584 sandıkta oylarını kullanırken, köylerde ise 34 sandıkta 8 bin 439 kişi oy kullanacak.

Emirdağ'da 27.862 seçmen
YSK tarafından açıklanan listeye göre Emirdağ ilçe merkezi ve köylerde 133 sandıkta 27.862 kişi oy kullanacağı bildirildi. Emirdağ ilçe merkezi, Gömü ve Davulga beldeleriyle birlikte 16 bin 563 kişi oy kullanacakken; 11 bin 299 seçmen ise Emirdağ'a bağlı köylerde oy kullacak. Emirdağ'da ve köylerinde seçime katılımın oldukça yüksek olması bekleniyor.,

  • Okunma: 3199

Yorumlar (0)Yorum Yap