Şubat 2017'de Emirdağ'da Neler Oldu?

Haberler / Güncel

Şubat 2017'de Emirdağ'da Neler Oldu?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2017 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte ay ay 2017 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Şubat 2017

İlçelerdeki eğitim, sağlık ve diğer faaliyetlerin yanı sıra ekonomik ve sosyal hayatın nabzını tutmak üzere ilçelere yaptığı ziyaretleri devam ettiren Valimiz Aziz Yıldırım, Emirdağ ilçemize ziyarette bulundu.

2016 yılına ait Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine esas nüfus sayım sonuçları Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklandı. Emirdag.gen.tr'nin haberine göre Emirdağ’a bağlı köylerde de düşüşler meydana geldi. Emirdağ’a bağlı Aşağı Piribeyli köyü 2015 yılı nüfusuna göre 61 kişi azalırken; Emirdağ köylerinde nüfusu en fazla azalan köy oldu. Aşağı Piribeyliyi azalış sırasına göre 36 kişiyle Bademli köyü, 23 kişiyle Tez köyü ve 20 kişiyle Adayazı köyü oldu.

Emirdağ'ın dünyaya açılan penceresi ve yerel anlamda en eski haber sitesi özelliğine sahip Emirdağ'ın Yaşam Platformu www.emirdag.gen.tr 11 yaşında!

Her ay bir ilçede İl Yönetim Kurulu toplantısını yapan AK Parti İl Başkanlığı, bu ayki toplantısını Emirdağ ilçesinde İlçe başkanlığının ev sahipliğinde İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven’in başkanlığında gerçekleştirdi.

16 yaşındaki Orkun ve 18 yaşındaki Ozancan, şimdilerde Hollanda’da en çok takip edilen oyuncuların başında geliyor. İngiltere, Almanya ve İspanya’dan pek çok scoutun izlediği kardeşler yetenekleriyle başta Arsenal ve Manchester United olmak üzere önemli kulüplerin listesinde bulunuyor.

Emirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Yönetim Kurulu tarafından alınan karara göre odaya bağlı fırınlarda ekmek fiyatlarına zamn yapıldığı bildirildi.

Emirdağ'ın çiçeği burnunda kaymakamı Hüseyin Sayın, Emirdağ'da esnaf ziyaretleri yapmaya başladı.

16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan Anayasa değişikliği referandum oylaması için Evet cephesi ve Hayır cephesi çalışmalarına ara vermeden başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Emirdağ İlçe Başkanlığı hayır kampanyası düzenleyenler arasında yer alıyor.

Aslen Afyonkarahisar’ın ilçesi olan Emirdağ’a bağlı Yenikapı köyünden olan Burhan Eryiğit, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisinden dolayı referandumda evet oylamasına katkı sağlamak amacıyla eşine az rastlanacak türen bir kampanya başlattığını duyurdu. Kampanyaya davet mesajı yayınlayan İşadamı Burhan Eryiğit, mesajında “16 Nisan’da Evet oyu kullanacak köy halkına 50 Euro hediyem olacak, şimdiden teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Belçika Federal Meclisinde, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik müzakerelerinin ve Türkiye’ye ayrılan yıllık bütçenin sonlandırılmasına yönelik yasa tasarısına, 4 Türk kökenli vekil ‘kabul’ oyu kullandı.

Emirdağ Belediyesi, ilçedeki atık yağların toplanması amacıyla bir merkez oluşturdu. Emirdağ Belediyesi bünyesinde oluşturulan 'Atık Yağ Toplama Merkezi'ne vatandaşlar atık yağlarını getirerek teslim edebilecek.

Emirdağ Belediyesi Zabıta ekipleri, Whatsapp ihbar hattına gelen 'Çürük Balık Satılıyor' ihbarı üzerine, ilçe balık halinde denetim yaptı.

Eskişehir Emirdağlılar Vakfı kültürel çalışmalarına devam ediyor. Kendini Türkülerle Anlatan Şehir:Emirdağ şiir ve türkü şöleni programında Emirdağ kültürü yaşatılacağı öğrenildi.

Geçtiğimiz hafta ülke gündemine gelen Belçika'da yaşayan Emirdağ'a bağlı Yenikapı köyünden Burhan Eryiğit'in açıkladığı her evet oyu veren köylüsüne 50 euro vereceği haberi birçok kesimden destek görürken tepkiler de arkasına geldi. Oy satın aldığı iddiasıyla birçok sosyal medya platformunda ağır eleştirilere maruz kalan Eryiğit'e Emirdağ'dan da ciddi tepki geldi.

Emirdağ'da yolculuklarına başlayan ve Türkiye'nin önemli altın firmalarından birisi olan Halaç Gold, İstanbul Altın Rafinerisi ekonomik anlamda ülkemize yaptığı katkıların yanı sıra memleketlerini de unutmuyor.

Bu yıl 70’incisi yapılan Belçika'da Türk köyü olarak bilinen Faymonville karnavalında havanın yağmurlu ve rüzgarlı olmasına rağmen Türkler kortej alanda göz doldurdu. Faymonville karnavalına Türk bayraklarıyla gelen Türkler güne damgasını vurdu.

  • Güncelleme: 03.01.2018 20:21
  • Okunma: 2314

Yorumlar (0)Yorum Yap