Sufi Yolu Emirdağ İşaretlemeleri Tamamlandı

Haberler / Güncel

Sufi Yolu Emirdağ İşaretlemeleri Tamamlandı

Emirdağ kaymakamı Akın Ağca öncülüğünde 19, 20 ve 21 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan Sufi Yolu işaretleme çalışmaları başarıyla tamamlandı.

Gönüllüler Gömü Belediyesi sınırları içinde Gökçeyakadan başlayarak Lalabalar ve Sığracık üzerinden Gömü belediyesine ulaştı. Gömü belediye başkanı Hakkı Tekin Sufi Yolu işaretleme grubunu karşılayarak çay ikramında bulundu. İşaretleme çalışmalarına Emirdağ’da görev yapan öğretmenlerden Suzan Uysal, Deniz Derin ve Hakan Çoşkun katıldılar. Ayrıca Emirdağ Anadolu Lisesi öğrencilerinden Halil İbrahim Çökelek, Hüseyin Çil, Halil Özgüt Kayran, Kadir Yahşi, Sadık Durkan, Fatih Ünaş ve Gürsel Yaz'a boyalama, işaretleme ve güzergah bulma konularında gönüllülere yardımcı oldular.

Türkiye genelinde uzun menzilli işaretleme çalışmaları Fransız GR sistemi üzerinden yapılıyor. Sufi Yolu üzerinde de standartlara uygun olarak işaretlemeler yapılmaya devam ediyor. Boya işaretlemeleri 5 santimlik fırça ile 15 santim uzunluğunda üstte beyaz ve altta kırmızı çizgi olarak yapılıyor. Sufi Yolu içinde özel işaret olarak yeşil kıvrımlı ok kullanılıyor. Bu işaretleri görenler uzun menzilli bir yolda olduklarını ve yeşil okla birlikte bununda Sufi Yolu olduğunu hemen göreceklerdir. Emirdağ ve çevresi işaretleme çalışmaları tamamen uluslararası standartlara uygun olarak yapıldığı gönüllüler tarafından dile getirildi.

Gönüllüler, Sufi Yolu işaretleme çalışmalarına katkılarından dolayı Emirdağ kaymakamı Akın Ağca'ya, Emirdağ Belediye başkanı Uğur Serdar Kargın'a, Emirdağ Gençlik ve Spor ilçe müdürü Celil Sağlam'a, Gömü Belediye başkanı Hakkı Tekin'e, Tema Emirdağ şubesi başkanı Ahmet Şahbaz'a ve Haarlem-Emirdağ vakfı başkanı Süleyman Akın'a teşekkür ettiler.

Fotoğraflar

Video

  • Güncelleme: 22.05.2016 16:49
  • Okunma: 3907

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Stichting haarlem Emirdag

    Emirdag heralanda adini duyurmayi basarmistir.Emirdag ve koylerinin tabiatini tanitmakta gec kalmis degiliz. Sufiyolu gonullulerine Emirdagini sectikleri icin tesekkuredeiz.
    Neyazikki Emirdag ve cevresinde olan yesil alan gittikce azaliyor, Mermer ocaklari Emirdag ve koylerini yillardir tehdit ediyor. tehlike hergun biraz daha kapimiza,bahcemize yaklasiyor. Haydi emirdaglilar yesil alani cogaltma kanpanyasi baslatalim.