Tapmaz, Kurban İçin Formül Buldu

Haberler / Güncel

Tapmaz, Kurban İçin Formül Buldu

Gent belediyesi kurban kesimi için çözüm bulduğunu açıkladı. 23, 24 ve 25 Eylül tarihlerinde Müslümanlar dünyanın dört bir yerinde Ramazan Bayramı ile birlikte İslam takviminin en önemli iki bayramından biri olan Kurban Bayramını kutlayacaktır.

Gent Belediye’si ve Cami Dernekleri’nin ortak görüşmeleriyle bu bayramın yıllardır kayıt işlemleri, yönlendirme, altyapı konularında sorunsuz ve başarılı bir şekilde yaşanabilmesi sağlanmıştır. 2015 yılı Kurban Bayramı ilk kez IN-Gent(entegrasyon merkezi) kuruluşunun da katılımıyla organize edilmektedir.

2015 yılında Flaman Hükümeti geçici kesimhanelerde uyuşturulmadan yapılacak kesimlere yasak kararı getirdi. Geçtiğimiz yıllarda Gent şehrinde bayram süresince geçici kesimhanelerde uyuşturmadan toplam 1050 kurban kesimi yerine getirilmiştir.

Gent Belediyesi ve IN-Gent(entegrasyon merkezi) kısa süre içersinde bu yıl da Kurban Bayramı’nı sorunsuz geçirilebilmesi için ve ‘birlik-beraberlik, yardımseverlik ve aile bağlarını pekiştirme’ gibi temel değerleri göz önünde bulundurarak geçerli alternatifler üretme çabası içine girmiştir.

Konu ile ilgili açıklama yapan IN-Gent Yön.Kur.Başkanı ve Gent büyükşehir belediye başkan yardımcısı Resul Tapmaz(Sp-a): yıllardır Müslüman cemaatleri ile uyum içerisinde geçici kesimhaneler kurularak ve Müslümanlara kurbanlarını kesebilme imkanı sunuluyordu. Bakan Weyts’in (NVA) almış olduğu ani karar hem muslumanlari, hemde yerel yönetimleri zor durumda bıraktı. Bunu neticesinde farklı arayışlardan sonra Zottegem’deki Adrians adlı mezbahane ile anlaşmaya varıldı ve 1200 kurban kapasiteli, müslümanların helal kesim yapabilecekleri hizmet sunulacak. Yaptığımız bu anlaşma 5 yıl geçerlidir. Uzun bir çalışmanın neticesinde bulunan çözum, hem müslüman toplumunu hemde belediye yonetimi olarak bizleri haliyle çok memnun etti. Umarım her yıl olduğu gibi bu yılda Müslüman cemaati ile güzel bir çalışma sergileriz." dedi.

  • Okunma: 2133

Yorumlar (0)Yorum Yap