Tapmaz, Okul Çiftliğinde Gönüllü Çalıştı

Haberler / Güncel

Tapmaz, Okul Çiftliğinde Gönüllü Çalıştı

Gönüllüler haftası dolayısıyla 4-12 mart tarihleri arasında gönüllülerle çalışmalar gerçekleştiren Gent şehrinin çeşitli kurumları kapılarını tüm halka açtı. Sağlık, Spor, Refah ve Eşit Haklardan sorumlu Gent Bld. Baş. Yrd. Resul Tapmaz 7 mart salı günü Okul Çiftliği De Campagne’da gönüllü olarak çalıştı.

Tapmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2015 yılında yapılan araştırmalar Belçika’da Flaman vatandaşların yaklaşık % 14’nün gönüllü olarak görev aldığını ve bu rakamlara göre Gent şehrinde 35.000 Gent’li vatandaşın çalışmalarda görev üstlendiğini göstermektedir. Bu da Gent gibi aktif bir şehrin sosyal çalışmaların yürümesini sağlamaktadır. Çalışmalara katılan gönüllülerin destekleri yadsınamaz. Bu nedenle kısa bir süre önce Gent Belediyesi Gönüllüler Noktası adlı merkezi kurarak hem gönüllü olarak çalışmak isteyen adayları hem de sosyal kurumları kolayca biraraya getirmek amacıyla böyle bir girişimde bulundu. Gent şehrinde toplam 93 organizasyon gönüllürlerle çalışmalarını yürütmekte.”

Kısa bir süre önce de Dijital Gönüllüler Merkezi websayfası hazırlanarak kullanıma açıldı. Bu dijital sayfaya gönüllüler de kendi profillerini yerleştirebilicekleri gibi gönüllü arayan kurumlarda aradıkları özellikte adaylara hızlı bir şekilde ve engelsiz ulaşabilecekler. Vatandaşlar da veri bu veritabanını gönüllü aday arayan kurumların bilgilerini tarayabilecek. Araştırmalara göre boş zamanlarında gönüllü olarak çalışmak isteyenler kendi çevresinde aktif çalışmalara katılmak eğilimindeler. Bu nedenle ‘Gönüllülerle elele çevremizi güçlendiriyoruz’ 2017 Gönüllüler haftasının konusu olarak belirlendi. Konuyla ilgili bir seminer düzenlendi ve Resul Tapmaz da söz alarak yerel kurumların çalışmalarının gönüllülerle birlikte nasıl daha iyi sonuçlar alınabilecegini ve nasıl verimin arttırılabileceği konusuyla ilgili bilgi verdi.

  • Okunma: 2372

Yorumlar (0)Yorum Yap