Tapmaz, Yeni Gent'lileri Ağırladı

Haberler / Güncel

Tapmaz, Yeni Gent'lileri Ağırladı

19 Ekim akşamı “Birlikte Gent Vatandaşı” projesinin başarıyla sona ermesi dolayısıyla Gent Belediye’sinde biraraya gelen gönüllüler ve yeni Gent vatandaşları misafir edildi. Grup önce Belediye Sarayı’nı gezdi daha sonra ise Refah, Eşit Haklar’dan sorumlu Gent Belediye Başkan Yrd. ve aynı zamanda projeyi gerçekleştiren In-Gent Kurumu Başkanı Resul Tapmaz tarafından ağırlandı.
Tapmaz, yaptığı açılıs konuşmasında insan olarak biribirine değer vermenin, karşılıklı kültürlerine açık olmanın bu projenin başarıya ulaşmasında en önemli etken olduğunu vurguladı. Projenin tüm katılımcılarına topluma katkılarından dolayı teşekkür etti ve vatandaş olarak karşılıklı sorumlulukları almanın önemine değindi.

Mültecileri Gent’li olmaya hazırlayan ve yeni yaşam şartlarına uyumu amaç edinen deneyimli In-Gent Kurumu eğitim günleri, grup aktiviteleri düzenledi. Uyum sürecinde her kursiyere ‘buddy’ yani özel bir gönüllü rehber destek verdi. “Birlikte uyum” çerçevesinde ‘yeni gelenler’ ve rehberlerin yaş, ilgi alanları, hobileri gibi özellikleri gözönünde bulundurularak eşleştirme yapıldı. Kurslar süresince ikinci dil Falamanca, eğitim, alışveriş yapma, hastane ziyareti, okul ziyareti, uyum ve serbest aktivitelerden oluşan konular ele alındı. Günlük hayata dair nasıl iş arayacakları, nerede spor yapabilecekleri, Gent şehrinde hangi bayramların kutlandığı, postanede sistemin nasıl çalıştığı gibi her türlü sorularına açıklık getirerek onları Gent şehrinde yaşamlarını sürdürmeleri için uyumlarını çabuklaştırdı.
Tüm Flaman Bölgelerini içine alan 'Birlikte Bütünleşme' projesine yapılan maddi destek 2014 sona erdirilmisti. Bu nedenle Gent Belediyesi, "Birlikte uyum” isimli eski proje için yeni bir fon sağlamak üzere 2015 yılında "Birlikte Gent vatandaşı” adı altında yeni bir proje başlattı. Bu proje aslında fikren 'Birlikte uyum' un bir devamı nietliginde ve temel fikir tamamen korundu. Kültürlerarası çiftler birbiribirlerini daha güçledirmek için destekledi. Şimdiye kadar 1500'den fazla gönüllü rehber – yeni vatandaş’tan olusan ikili gruplar entegrasyona önemli katkılar sağladı.

Gent şehri sosyal ve yeni kültürlere sıcak bakan karakteriyle örnek bir şehir olarak dikkat çekiyor. Şehirde toplam 160 farklı uyruktan insan birarada yasamakta ve her yil bu sayıya yeni Gent vatandasları ekleniyor.

  • Okunma: 1943

Yorumlar (0)Yorum Yap