Tapmaz'dan Engelsiz Gent Kompleksi

Haberler / Güncel

Tapmaz'dan Engelsiz Gent Kompleksi

Engelli vatandaşların gün içerisinde çeşitli faaliyetler yaptığı ve konakladığı yeni ek hizmet binası “De Wal” eşit haklar, refah, sağlık ve spordan sorumlu Gent Büyükşehir başkan Yardımcısı Resul Tapmaz ve meslektaşı Martine De Regge tarafından hizmete açıldı.
Konu ile ilgili açıklama yapan başkan yardımcısı Resul Tapmaz: “Geçen yıl başlanan inşaat çalışmalarının bitmesi bizi sevindirdi. Amacımız engelli vatandaşların rahat ve huzurlu bir ortamda hizmet görmesidir, engelli vatandaşlarımıza en güzel hizmet ortadaki engelleri kaldırmaktır, bizde bu hedefle günlük yaşamdaki engelleri azamiye indirmeyi amaçlıyoruz. Bu kompleksde 45 insanımız hizmet görüyor. Binanın 1400m bir boyutta olması bu insanlarımızı daha da rahatlatacak. Ayrıca birçok faaliyetin gerçekleşmesi için farklı farklı stüdyolar hazırlandı, Fırın, kasap, tamir ve diğer bu tip stüdyolardan hazırlanması hizmet gören vatandaşlarımızın sosyal hayattan uzak kalmasını haliyle engelliyor. Bunun yanı sıra lüks oturma odaların ve mutfaklarda hizmette yer alacaktır. Sosyal faaliyetlerin tamamıyla hizmette yer alması benim için gerçekten çok önemlidir.” dedi.

Açılışta engelli Vatandaşlarımızın yanında aileleri, kurum müdürü Marian De Clercq, belediyenin sağlık kurum müdürleri ve memurları, sağlık üzeri çalışan birçok gönüllü hazır bulundu.

  • Okunma: 1540

Yorumlar (0)Yorum Yap