Tarihimize Emirdağ'dan Kutlu Yürüyüş

Haberler / Güncel

Tarihimize Emirdağ'dan Kutlu Yürüyüş

Sarıkamış Harekatının 104.Yıldönümü münasebetiyle Aziz Şehitlerimizi anmak amacıyla Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Emirdağ Kent Konseyi ve Adaçal Endüstriyel Mineraller A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen ‘’TARİHİMİZE EMİRDAĞ’DAN KUTLU YÜRÜYÜŞ’’ etkinliği 05-08 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi..

Etkinliğe; Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri, Adaçal Endüstriyel Mineraller A.Ş. çalışanları ve bir grup öğrenci katıldılar. 48 kişiden oluşan grup, 05.01.2018 Cuma günü saat 15.00’de ilçemizden hareket ettiler. Etkinliğin programı ise şu şekilde oldu. 05.01.2018 Emirdağ’dan hareket, 06.01.2018 Erzurum’a varış, Nene Hatun-Aziziye Tabyaları, tarihi ve kültürel Varlıklar ziyareti, konaklama. 07.01.2018 Erzurum’dan Sarıkamış’a hareket, Sarıkamış Şehitlerimize saygı yürüyüşü, 08.01.2018 Sivas Tarihi ve Kültürel Varlıklar ziyareti, Emirdağ’a dönüş.

‘’TARİHİMİZE EMİRDAĞ’DAN KUTLU YÜRÜYÜŞ’’ etkinliğiyle ilgili olarak Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil İbrahim Aktepe ve Emirdağ Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yiğiter Kanal 3 televizyonuna birer demeç verdiler. Aktepe konuyla ilgili ; ”Emirdağ’dan Sarıkamış’a gitmeyi, şehitlerimizi anmayı epey bir zamandır düşünmekteydik. Bu düşüncemizi hayırlısıyla gerçekleştireceğiz. Üyelerimizi ve gençlerimizi binlerce şehidimize mezar olan mekanlara götürerek tarih bilincini arttırmayı ve şehitlerimizi anmayı planlıyoruz” dedi.

Yiğiter ise demecinde şunları söyledi: ”Emirdağ’dan Sarıkamış’a ilk defa gidiyoruz. Tarihimizin şanlı sayfalarını zaferlerimizi ve yenilgilerimizi dersler alarak yeniden hatırlayacağız. Bu etkinliklerimize diğer tarihi mekanlarımızı da içine alarak devam edeceğiz. Bu gibi etkinliklerin birlik ve beraberliğimize önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu vesileyle ilçemiz sanayinin ilk lokomotif kuruluşu olan Adaçal Endüstriyel Mineraller A.Ş.’nin değerli Genel Müdürü Muharrem KAPLAN ve personeline destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

  • Okunma: 1950

Yorumlar (0)Yorum Yap