TEDES, Emirdağ'a Geliyor

Haberler / Güncel

TEDES, Emirdağ'a Geliyor

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, suistimal edildiği ve amacından saptırıldığı gerekçesiyle geçen yıl kaldırılan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) tekrar geri döndüğünü, uygulamanın, sistemini yeni usul ve esaslara göre yenileyen İstanbul ve Konya'da gelecek hafta faaliyete geçeceğini söylemişti.

lıcalı, şehir içinde trafiğin düzenlenmesi, mal ve can kaybının önlenmesi, hız ve ışık ihlalinin önüne geçilmesi gibi amaçlarla kurulan TEDES'te kesilen cezaların yüzde 70'inin Hazine'ye yüzde 30'unun ise belediyelere gittiğini hatırlattı. TEDES'in kaldırılmasının çare olmadığının görülmesi üzerine ilgili tarafların bir araya geldiğini belirterek, sistemin nasıl olması gerektiğine dair usul ve esasları belirleyen yeni mevzuat oluşturulduğunu söyledi.

Ilıcalı'nın bu açıklamasının ardından belediyeler trafik çağrı şirketleriyle anlaşmalarını hızlandırırken; bu belediyelerden birisi de Emirdağ Belediyesi oldu. Emirdağ Belediyesi geçtiğimiz gün Setup Trafik Çağrı Hizmetleri A.Ş arasında EDS(Elektronik Denetleme Sistemi) Protokolü imzalandığını duyurdu. İmzalanan protokolün ardından Ankara-Afyon (Dörtyol mevkii) Emirdağ'a TEDES kurulması hızlanacağı öğrenildi.

  • Güncelleme: 07.06.2017 21:19
  • Okunma: 5008

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • DUBA-İ

    gastenin birinde emiridağ duba(i) yazmışlar :-)))

  • Hasan BOZ

    Emirdağ şehir içine mutlaka konulmalı,sürücü ve yayalar eğitimden geçirilmeli;kurs,el ilanı afiş ve benzeri şeylerle halk bilgilendirilmeli şehrin içindeki o şeyler kaldırılmalı..