Temmuz 2017'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Güncel

Temmuz 2017'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2017 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte ay ay 2017 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Temmuz 2017

Kent halkı ile şehir dışından gelen turistlerden ilgi gören ve yaz mevsimi boyunca kullanılan Kent Park'taki plaj, Eskişehir'in yanı sıra Kütahya, Bilecik ve Afyonkarahisar ve Emirdağ'dan gelen ziyaretçileri ağırlıyor.

Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Emirdağ'a bağlı köylerde 2017 yılı Köydes Projesi Kapsamında 6 Adet İçme Suyu Deposu Bakım Onarımı ve 1 Adet İçme Suyu Hattı Değişimi İşi, Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliğinin 18. Maddesine Göre Açık İhale Usulü ile ihale edileceği açıklandı.

AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı, 15 Temmuz Darbe Girişiminin yıldönümünde Emirdağ'da bir dizi etkinlikler yapacağını açıkladı.

Yıllardır Emirdağ'a doğalgaz gelmesiyle ilgili siyasi çalışmaların yerini inşaatlar almaya başladı. Emirdağ'a gelecek olan doğalgazın ihaleleri tamamlanırken; çalışmalara başladığı bilgisine ulaşıldı.

2017/2018 Afyonkarahisar Süper Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi verecek olan Emirdağ Spor'da yeni yönetim oluştu. 3 Haziran 2017'de gerçekleşen kongre sonucunda mevcut başkan Abdilkadir Karataş tek liste ile yeniden başkan oldu.

Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen Emirdağ’da ticari faaliyet yürüten esnaf, iş yeri sahipleri ve yatırımcıların önünü açacak çalışmalara yönelik sorunların ve çözüm önerilerinin ele alındığı meslek grubu toplantılarına 6 No'lu Meslek Grubuna bağlı inşaat ve yapı sektöründe hizmet veren üyelerle devam edildi.

Devlet Su İşleri 183. Bölge Müdürlüğü tarafından Nisan 2016'dan bu yana devam eden Emirdağ Dereköy taşkın koruma inşaatı tamamlanmasının ardından taşkın koruma tesisi civarında düzenlemelere devam ediliyor.

Emirdağ'a bağlı Davulga Belediyesinde ana caddelerde kilit parke taşı döşeme çalışmaları başladı.

Yakın tarihimizde bir dönüm noktası olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin sene-i devriyesi, yurtiçi ve yurtdışında bir dizi etkinlik ile anılacak.

Emirdağ'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

Afyonkarahisar’daki göreve başlamasının hemen ardından bir yandan kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirirken, bir yandan da ilçe ziyaretlerinde bulunan Vali Tutulmaz ilçeler hakkında brifing aldı.

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Emirdağ'daki programlar devam ediyor. 12 Temmuz 2017 Çarşamba günü Emirdağ Devlet Hastanesi'nde sünnet şöleni düzenlendi.

Emirdağ'da bir hayvan ağılında göçük meydana geldi. Emirdağ'a bağlı Çatallı köyü yaylasında 13 Temmuz 2017 günü yaşanan olayda Selim Dağcı'ya ait ağılda bilinmeyen bir sebepler göçük meydana geldi.

Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki protokol üyeleri 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Kapsamında Emirdağ ilçemizdeki 15 Temmuz Gazisi Seyda Topal’a ziyarette bulundular.

Yeni Kanun Hükmünde Kararname 14 Temmuz Cuma günü yayınlandı. Yayınlanan son listelere göre ihraç edilenler 7348 kişiye ulaşırken, sadece 85 kişinin tekrar görevlerine dönmesi dikkat çekti. Resmi gazetenin mükerrer sayısında yayınlanan listeler birçok kişi tarafından okundu.

Emirdağ’da 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü etkinliğinde vatandaşlar demokrasi nöbeti için bir araya geldi. 15 Temmuz günü akşam saatlerinden vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbeti için toplandı.

Tarihi Milattan Önce MÖ. 2000’li yıllara dayanan Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesindeki Amorium Antik Kenti'nde 35 kişilik bir ekiple kazı çalışması yeniden başladı.

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde meydana gelen trafik kazasında tıra çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı. Motosiklet sürücüsünün başında kask ve üzerinde dizlik, kolluk gibi koruyucu ekipmanlar olması kazazedenin ağır yaralanmasını engelledi.

Emirdağ'a bağlı ova köylerinde meydana gelen elektrik kesintileri yüzünden köylüler mağdur. Gün içinde üç dört defa kesinti yaşandığını belirten Suvermez, Ekizce, Adayazı, Hamzahacılı, Yenikapı, Daydalı, Veysel, Yeniköy, Zont köyü sakinleri elektronik eşyalarının bozulduğunu ve tarlalarda sulama yapan çiftçilerin çok fazla sorun yaşadıklarını www.emirdag.gen.tr'ye anlattılar.

Her yıl düzenlenen geleneksel Emirdağ Gurbetçi Festivalinin 12.si 2 Ağustos 2017 Çarşamba günü başlıyor.

Emirdağ İlçe Spor Salonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tadilat programına alınarak spor salonu içerisinde gerçekleştirilen tadilat çalışmalarında sona gelindiği bildirildi.

Ankara-İzmir Karayolunun Emirdağ Alibeyce Köyü mevkiindeki kavşakta meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

Emrdağ İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri tarafından Emirdağ İlçe Merkezi sınırları içerisindeki motorsikletler ve kullanıcılarına yönelik 29-30 Temmuz tarihleri arasında yapılan kontrollerde motorsiklet ve sürücülerine motorsikletlerdeki eksikliklere bağlı olarak resmi evrak eksikliğinden ve kullanıcıların ehliyet, kask, plaka vb konulardaki eksikliklerine bağlı işlem gerçekleştirildiği öğrenildi.

  • Okunma: 1716

Yorumlar (0)Yorum Yap