Teşekkürler Resul Başkan!

Haberler / Güncel

Teşekkürler Resul Başkan!

Aşırı sağcı N-VA ve aşırı sağcı ırkçı parti Vlaams Belang partilerinin birlikte Belçika'nın Gent belediye meclisine taşıdıkları ilkokullarda başörtü, yüzme havuzlarında ise “burkini” serbestliği konusundaki itiraz önergesi, Gent Belediye Başkanı Daniel Termont Başkanlğında geçtiğimiz gün Gent belediye meclisinde görüşüldü.

Gent meclisine birlikte taşıdıkları önerge için, aşırı sağcı N-VA partisi adına Siegfried Bracke, ırkçı Vlaams Belang partisi adına ise, Johan Deckmyn mecliste hazır bulundular. Gent Belediye Meclisinde Türk ve Müslüman toplumunu da çok yakından ilgilendiren oturumda, Türk siyasetçilerden sadece Gent Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz söz alarak konuyla ilgili görüşlerini bildirirken; Belediye Meclisindeki diğer Türk siyasilerin meclisteki görüşmedeki yerlerinde olmamaları ve olaya yabancı kalmaları dikkatlerden kaçmadı.

Gent Belediye Meclisinde ilkokullarda başörtü serbestisi ve yüzme havuzlarında burkini serbestisi için sunulan önerge için Gent Belediye Meclisinde konuşan tek Türk siyasetçisi olan Resul Tapmaz, mahkeme kararına herkesin saygı duyması gerektiğini söyleyerek, ”Bu konuyu sadece dine endekslemek çok yanlış. Bu tamamen kadınların tercih özgürlüğüdür. Elimden geldiğince siyasi partilerin bu konuları malzeme yapmasına asla izin vermeyeceğim” dedi.

CD&V Flaman Hristiyan Demokratlar Partisi ve aşırı sağcı N-VA partisinin Türk asıllı belediye meclis üyelerinin sosyal medya hesaplarından Türkçe yaptıkları paylaşımların ve Gent şehrinin çeşitli yerlerinde yapılan yer toplantılarda söz konusu partilerin Türklere ve Müslümanlara olan tutumlarıyla ilgili görüşleriyle çelişen hareketlerde bulunmaları Gent Türk toplumu tarafından nasıl karşılanacağı merak ediliyor.

  • Okunma: 2448

Yorumlar (0)Yorum Yap