THY Brüksel - Eskişehir Seferlerini İptal Etti!

Haberler / Güncel

THY Brüksel - Eskişehir Seferlerini İptal Etti!

Türk Hava Yolları Brüksel-Eskişehir seferlerini durdurdu. THY'den henüz resmi bir açıklama gelmezken, sefer iptaline talep yetersizliğinin sebep olduğu ifade edildi. Belçika'da yaşayan binlerce Emirdağlı'nın ulaşımında kolaylık sağlamak adına başlatılan seferler bugünden itibaren sona erdirildi. Binlerce Emirdağlıyı mağdur eden bu kararın sebebine dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Eskişehir için ileri tarihlere bilet alan vatandaşların, biletlerini ek ücret ödemeden aktarmalı bir bilete çevirebilecekleri veya bilet parasını geri alabilecekleri öğrenildi. Geri ödeme ve değiştirme işlemleri için vatandaşların THY'nin Brüksel'deki merkezine başvurmaları gerektiği belirtildi.

Brüksel'de 20 yıldır seyahat acentalığı yapan, Desti Gold Travel sahibi Aydın Tekin "Bizden bilet alan vatandaşlara paralarını iade ediyoruz, ama aynı uçağa farklı bir acentadan 200 Euro fazla maliyete bilet kestiriyorlar. 20 yıldır bu sektördeyim, bilet iptalleri yaşadık, iflaslar gördük, ama böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyoruz." diyerek şaşkınlığını ifade etti. Meselenin rant işi olduğunu iddia eden Aydın "İmtiyazlı birilerine para kazandırıyorlar" şeklinde eleştiride bulundu. THY'nin Eskişehir biletlerini 330 Euro'dan sattığını ifade eden Aydın, aracı acentanın biletleri 500 Euro'dan yüksek bir fiyata sattığını ifade etti.

  • Güncelleme: 03.02.2016 20:45
  • Okunma: 11705

Yorumlar (9)Yorum Yap

  • Mehmet

    Bu iste tek düsünülen ve burdan bakildiginda THY müdürü taraf tutuyor ve bu taraf tutusunun elbette bir menfaati var oldugunu elbette herkes biliyor bilmiyorsada ben biliyorum bal tutan parmagini yalar misali

  • köşe Şükrü

    Slm, güzel kardeşlerim. Bende bu duruma içok Üzüldüm. Ben neyse nede olsa arabayla gidicem. Ama babam Gil sağlık sorunu olduğu için çok zorlanicaklar. Aktarmali olucakmista olmazsa yok olmaz dersen paraları giri iyade ederizde bune yahu Allah cc korkun. Bence bir iki aya kadar. Geri onaylandı ama biletler paylaştı misal adam başı 200€ daha fazla vermeniz gerekiyor deyeceklerini düşünüyorum. Ne demisler Birlikten beraberlik doğar. Hep beraber bir advocata baş vursak, haklarımızı tanıtmak amacıyla

  • Sevilay GÜLER

    Türk Hava Yolları'nın talep yetersiz diye Brüksel-Eskişehir uçak seferlerini iptal etmesi maalesef doğru bir gerekceye dayanmamaktadır.Zira 330 Euro gidiş-geliş bilete rağbet olmadığı söyleniyor ama aynı bileti Pala Turizm 500 Euro'ya satacak.Demekki rağbet var ki 500 euroya satılabilecek.THY Brüksel Müdürü'nün konuyu tekrar değerlendirmesi ve bir acentanın değil , vatandaşların menfaatini tercih etmesini bekliyoruz.

  • Banker Bilo

    Bilet alinmayacak tek acenta. Biletleri ondan alacagima internetten alirim daha iyi.

  • meral koç

    Eskişehir-brüksel thy uçuşları iptal olmamalı Emirdağlı için azap başlar o zaman

  • Emirdagli

    Ne yazikki emirdaglilari magdur eden yine emirdaglilar hepsi cebinin derdinde kac senedir bir doyuramadik bu biletcileri

  • Sevilay GÜLER

    Türk Hava Yolları'nın talep yetersiz diye Brüksel-Eskişehir uçak seferlerini iptal etmesi maalesef doğru bir gerekceye dayanmaktadır.Zira 330 Euro gidiş-geliş bilete rağbet olmadığı söyleniyor ama aynı bileti Pala Turizm 500 Euro'ya satacak.Demekki rağbet var ki 500 euroya satılabilecek.THY Brüksel Müdürü'nün konuyu tekrar değerlendirmesi ve bir acentanın değil , vatandaşların menfaatini tercih etmesini bekliyoruz.

  • ismail

    Eskisehir YHT seferlerinden sonra, ic hat ucak seferleri neredeyse bitti, Eskisehir havaalani yüzde 70 Emirdaglilar icin calisiyor Eskisehir Havalimaninda atiyorum 250 personel calistigini düsünürsek ,THY Zarar etmektense seferleri durdurdu Bölge ister istemez Zafer Havalimanina yönlenecek.,Bir havalimaninin ekonomik olarak ayakta kalabilmesi icin günde ortalama en az 15 ucagin inis kalkis yapmasi lazim. Bu karar keyfi degil mecburi gibi geliyor bana Bunda kasit aramamak lazim gibi..

  • fatih sağlam

    Emirdağlı bürokrat ve belediye başkanımız bu duruma el atmalı Eskişehir-brüksel uçuşları Emirdağlı için bır nımet ve yaz ayında dolu gıdığ gelmektedir.Bazıları para kazanmak amacı ile kasıtlı görüşme yaptığı iletilmekte.Bu duruma el atılmalı uçuşlar özellıkle yaz ayında olmalı.