Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Emirdağ'daydı!

Haberler / Eğitim

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Emirdağ'daydı!

Türk Eğitim Sen hizmet binası açılışını yapmak için Cumartesi günü Çay’a gelen Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve beraberindeki heyet açılışın ardından Emirdağ’ı ziyaret etti. Türk Eğitim-Sen’e bağlı öğretmenlerin oluşturduğu araç konvoyu ile Emirdağ’a giriş yapan heyet, saat 18:00’da eğitim çalışanları ve Türkiye Kamu-Sen üyeleriyle Emirdağ Öğretmenevi'nde bir araya geldi.

Ziyareti sırasında Genel Başkanı İsmail Koncuk’a, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, Genel Başkan Yardımcısı Sami Özdemir, İlksan Genel Başkanı Tuncer Yılmaz, Türk Yerel Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yorulmaz eşlik etti.

Ziyarete gelen heyeti Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar şube başkanı Nizamettin Şenol ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Eğitim Sen Emirdağ temsilcisi Yavuz Öztuncer ve yönetim kurulu üyeleri, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın ve belediye meclis üyeleri, İlksan Emirdağ Temsilcisi Ayhan Acar, Emirdağ Türk Diyanet Vakıf Sen temsilcisi Muammer Çelik, Milliyetçi Hareket Partisi Emirdağ ilçe başkanı Ceylan Morca ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda kamu çalışanı karşıladı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Kamu Sen üyelerine hitaben gündemdeki gelişmeler ile ilgili değerlendirme konuşması yaptı. Koncuk Emirdağ’da olmanın kendisini çok mutlu ettiğini dile getirerek sözlerine başladı ve 11 Kasım’da Başbakan Sayın Davutoğlu ile Çankaya Köşkü’nde yapılan toplantıda dile getirdiği hususlardan bahsederken; “Türkiye'de artık huzur iklimi hakim olmalıdır, ayrımcılık tamamen ortadan kaldırılmalı, Hükümet sendikalar arasında taraf olmamalı, MEB ve diğer bakanlıklarda uygulanmayan yargı kararları uygulanmalıdır. Yargı kararlarının uygulanmadığı bir ülkede, hukukun üstünlüğünün sağlanacağını söylemek inandırıcı olmayacaktır. Memurun iş güvencesi konusunda yeni problemler yaratılmamalıdır. Anayasa değişikliği, başkanlık sistemi tartışmalarının arasında kaybolmamalıdır.

Dile getirdiğim temel konular bunlardı, bunların yanı sıra bazı kurumlarda yaşanan hak ihlallerini de bir dosya halinde Sn Başbakan'a sundum. Konuşmalar esnasında, 657 değişmelidir diyen bazı sivil toplum kuruluşu başkanlarına, 657 Sayılı DMK'yı okuyup okumadıklarını sordum, okumadıkları cevabını alınca da, o halde bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin, işi bilenlere bırakın, diyerek tepki de koydum. Maalesef kraldan fazla kralcı olan çok sivil toplum örgütü bulunmaktadır, bunlar bir yerlere yaranacağım düşüncesi ile, milyonlarca insanın kaderini ilgilendiren konularda, hiç çekinmeden ahkam kesmektedir.
Sonuçta güzel bir toplantı oldu, Sn Başbakan'ın diyalogdan yana tavırları önemlidir. Umut ederim ki, bu toplantılardan sağlam sonuçlar çıkarılır ve ülkemizde hiç kimsenin ötekileştirilmediği yeni bir dönemi hep birlikte yaşarız. Bunların yakın takipçisiyiz, bakalım yeni bir anlayış görebilecek miyiz? “ dedi.

Ayrıca İlksan ile ilgili önemli bilgiler veren Koncuk 1996 yilindan itibaren İlksan yönetiminin emin ellerde olduğunu ifade etti. İlksan yönetim kurulunun 7 kişiden oluştuğunu bu 7 kişinin 4 ünün bakanlık tarafından atandığını bu sebepten İlksan'ın çok ciddi denetlendiğini dile getirerek bazı sendikaların İlksan’da yolsuzluk yapıldığı algısı yaratmaya çalışmaları İlksan’ın işleyişini tam olarak algılayamadıklarından kaynaklanmaktadır.

Ciddi ve ilkeli yönetim ile İlksan üyelerinin güvenini kazanan İlksan Genel Başkanı Sayın Tuncer Yılmaz'a ve yönetimine teşekkür etti. Yaklaşık iki saat süren ziyaret sonrasında Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın Genel Başkan İsmail Koncuk ve beraberindeki heyete çeşitli hediyeler verdi.

Genel Başkanı İsmail Koncuk ve beraberindeki heyet Emirdağ'dan ayrılırken Türk Eğitim-Sen Emirdağ temsilcisi Yavuz Öztuncer, Genel Başkanımız Sayın İsmail Koncuk'a Genel Başkan Yardımcılarımıza, İlksan Genel Başkanı ve İlksan Genel Müdürüne, Türk Yerel Hizmet Sen Genel Başkan Yardımcısına Emirdağ’a yapmış oldukları ziyaretten dolayı tüm kamu çalışanları adına teşekkürlerini dile getirdi. Ayrıca Emirdağ misafirperverliğini üst düzeyde gösteren başta Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’a, bizlere eşlik eden kamu çalışanlarına ve katılanlara teşekkür etti. Öztuncer “Sayın genel başkanımıza daha kapsamlı bir etkinlik ve organizasyonda kendilerini tekrar Emirdağ'da görmek istediğimizi dile getirdik ve bu konuda söz aldık.” dedi. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve beraberindeki heyetin Emirdağ’ı ziyaret etmesi Türkiye Kamu-Sen’e bağlı kamu çalışanlarını oldukça memnun etti.

Fotoğraflar

  • Okunma: 3907

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • Yavuz

    İnşallah diğer sendikaların genel başkanları da uğrar Emirdağ'a. Biz mutlu oluruz. İlçe için İlçedeki kamu çalışanları için önemlidir bunlar. Sayılara takılma,ama bunu anlayacak kapasite yok sende... KARADAYI ağzım var diye konuşma, Genel Başkanın Emirdağ'a gelişi ziyaretten ibaret, yani Çay ilçesinden buraya geçti, bizi kırmadı. Varsayalım 25 kişi var, her biri senden 10 taneye bedel ise var sen hesapla kaç kişi oluyor:)

  • KARADAYI

    alemsiniz yahu sendikanızın genel başkanı ilçenizi ziyarete gelecek topu topu 25-30 kişiyle karşılayacaksınız.. ne oldu kimseyi bulamadınız mı oraya gelecek ben olsam sizin yerinize yönetimden istifa ederdim ayıp yapu ayıp koskoca genel başkan böyle mi karşılanır

  • Yiğido

    Adam gibi Adam! Emirdaga gelmesine vesile olanlar sagolsun. Cok severim İsmail Koncuk'u.