Türk Eğitim-Sen Kahvaltı'da Buluştu

Haberler / Eğitim

Türk Eğitim-Sen Kahvaltı'da Buluştu

Türk Eğitim-Sen Emirdağ temsilciliği geçtiğimiz Cumartesi günü Emirdağ Ziraat Odası Restoranında Sabah Kahvaltısı etkinliği düzenledi. Saat 10:00 da başlayan kahvaltıya çok sayıda sendika üyesi ve aileleri katıldı. Ayrıca Afyonkarahisar Kamu-Sen Başkanı Nizamettin Şenol ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Diyanet Vakıf-Sen Emirdağ Temsilcisi, Türk Sağlık-Sen Emirdağ temsilcisi, Türk Büro-Sen Emirdağ temsilcisi, Emirdağ İlksan temsilcisi Ayhan Acar da katıldı. Açık büfe kahvaltı ile başlayan programda, dua okunmasının ardından TES Emirdağ İlçe Başkanı Yavuz Öztuncer ve TES Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol katılımcılara hitap ettiler.

Çanakkale Zaferini kutlayarak ve Şehitlerimizi yad ederek konuşmasına başlayan Öztuncer’in konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

“Ne mutlu sizlere dürüstlüğü düstur edinmiş, kul hakkını gözeten, gücünü sadece ve sadece üyelerinden alan hak ve adaletin yegane savunucusu Türk Eğitim-Sen üyesisiniz. Burada olan ve mazeretlerinden dolayı bu etkinliğimize katılamayan tüm üyelerimiz onurluca dik duruşun temsilcileridirler. Şükürler olsun ki eğilip bükülmedik, inanmadığımız fikrin önünde ceket ilikleyip kendimize güldürmedik. İnanarak üye olduk. Baskılar oldu, vaatler verildi, bizden değilsen işin yapılmaz denildi ama değerlerimize sahip çıkmayı tercih ettik.

Değerli üyelerimiz, Sendikacılık anlayışımız ötekileştirmeden eğitim çalışanlarının haklarını korumaktır. Kim ötekileştirerek “ bizden olan, bizden olmayan” diyerek ayrım yapıp buna göre planlama yapıyor ve kul hakkı yiyorsa kimse kusura bakmasın hakkımızı helal etmiyoruz. Eğer benim sendikamda, liyakatsiz ve yetersiz kişilere sırf bizden diyerek görev veren ve layığı ile görevlerini yapanların da bizden değil diyerek görevlerine son veren bir oluşumun içinde olursa, hak ve adaletten ayrılırsa ve kul hakkına göz dikerse Allah bana böyle bir sendikada görev yapmayı nasip etmesin. Allahtan korkumuz vardır.
Afyon’da ilçeler düzeyinde yapılan eğitim sıralamasında Emirdağ maalesef sonlarda. Afyonun da Türkiye de ki sıralaması çokta iç açıcı değil. Bunun tek sorumlusu öğretmenler midir? Öğretmenleri baskılara maruz bırakan, ayrımcılığa göz yuman yönetimlerin hiç sorumlulukları yok mu? Öğretmen rahat değil ki, öğretmen huzurlu değil ki, öğretmen bıkkın, küskün. Örneğin İş yapıyoruz, eğitim adına elimizi taşın altına koyuyoruz sonra şikayet ediliyoruz “Neden hep Türk Eğitim-Sen liler görev alıyor?” diye yahu sen geldin de sana görev vermediler mi? Ben şu projede görev almak istiyorum dedin de seni dahil etmediler mi? Eğer görev istemiyorsan beceriksizsin, görev yapanı da şikayet ediyorsan fesatsın demektir. Çekememezliğin zirvesine ulaşan bu şikayet mekanizmasının önüne geçilmediği sürece, sadece içerisinde Trük Eğitim-Senliler var diye projelerden vazgeçiliyorsa Emirdağ’ın eğitim seviyesini neden buralarda olduğunu anlamak çokta zor olamamalı. Gelin Eğitim adına ne varsa birlikte yapalım. Güzel işlere imza atalım.”

Katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederek, katılan ve katılamayan herkesi saygı ve sevgi ile selamlayarak konuşmasına son veren Yavuz Öztuncer bu tarz etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Daha sonra Afyon Şube Başkanı Nizamettin Şenol “İş güvencesini elimizden almak isteyenlere direneceğiz. Sözleşmeli memur statüsü getirmek isteyenlerle mücadelemiz devam edecektir. Ayrıca Nöbet tanımı ve ücreti için okullarımızda nöbet eylemlerimiz devam etmektedir. Bu hakkı önünde sonunda elde edeceğiz. Danıştay kararları ile eyleme katılanlara ceza verilemeyeceği sabittir. Sonuna kadar eylemimiz devam edecektir” dedi. Sohbet ile devam ederek yaklaşık iki saat süren kahvaltı etkinliğinin katılımcıları oldukça memnun ettiği öğrenildi.

Fotoğraflar

  • Okunma: 3566

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • öğrenci velisi

    ÖNCELİKLE GÖREVE YENİ BAŞLAYAN MÜDÜRLERİMİZE HAYIRLI OLSUN DİYORUM. YENİ MÜDÜRLERLE BERABER OKULLARDA BİR SIÇRAMA OLDUĞU AŞİKAR. OKULLARA BİR CANLILIK GELDİ. KENDİ ÇOCUĞUMDAN BUNU HİSSEDEBİLİYORUM.