Türk Eğitim-Sen Öğretmenler Günü Mesajı

Haberler / Eğitim

Türk Eğitim-Sen Öğretmenler Günü Mesajı

Türk Eğitim-Sen Emirdağ İlçe temsilciliği 24 Kasım Öğretmenler Günüyle ilgili bir basın metni yayınladı. Yayınlanan metinde; "Kıymetli meslektaşlarım, gelecek nesillerin sizlere emanet edilmesinin bilinç ve şuuru ile hareket ederek, sadece öğretim noktasında değil, Vatana, Millete ve topluma faydalı, ahlaklı, dürüst, çalışkan, üretken ve karakterli gençler yetiştirmek için eğitim noktasında da üstün çaba gösteriyorsunuz. Vatan ve Millet sevgisi ile Yüce Türk Milletini, ilim ve irfanda, bilim ve teknolojide en üst düzeye çıkaracak, küresel rekabette en ileri seviyeye getirecek gençleri yetiştirmek için her türlü cefaya katlanan fedakar öğretmenlerimiz, unutmayalım ki bu kutsal meslek saygınlığını asla yitirmeyecektir.

Aziz öğretmenler, özellikle son yıllarda sistem kargaşası ile boğuşan eğitim camiasını, liyakatın bitirildiği, adamcılığın ön plana çıkartıldığı kadrolaşma hareketi ile daha sıkıntılı günler beklemektedir. Eğitim yöneticilerinin tek hedefleri, eğitiminin kalitesini arttırmak olmalı, maalesef makam ve mevki kaygısı eğitimin önüne geçmiş görünmektedir. Adamcılığın etkin olamaması gereken yegane kurum Milli Eğitimdir.

Fedakarlığın, şefkatin ve özverinin timsali, kutsal mesleğin neferi değerli Öğretmenlerimiz; Başöğretmen Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” vecizesinden hareketle geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştiren, toplumların şekillenmesinde söz sahibi olan kuşkusuz ve mutlak öğretmenlerdir.

Bu anlamlı gün vesilesi ile ataması yapılmayan öğretmenlerimizin de bir an önce mesleklerine başlamasını ve atamalarının yapılmasını diliyorum. Yıllarını eğitime adayan ve emekli olan değerli büyüklerimize de sağlık ve esenliker diliyor, yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.


Bu duygu ve düşüncelerle 24 Kasım Öğretmenler gününüzü kutluyor, Başta, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevleri başında şehit olan tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum. Saygılarımla. Türk Eğitim-Sen Emirdağ Temsilciliği Yönetim Kurulu Adına Yavuz Öztuncer”

  • Okunma: 2389

Yorumlar (0)Yorum Yap