Türkçe Eserleri Kütüphaneye Koydular

Haberler / Kültür Sanat

Türkçe Eserleri Kütüphaneye Koydular

Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Flaman işlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Beatrice Meulemans ve Saint-Josse Belediyesi Flaman Kütüphanesi Müdüresi Eefje Vloeberghs birlikte, Belçika'da yaşayan Türk kökenli şair ve yazarları ağırladılar.

Saint-Josse Flaman kütüphanesi, eserleri arasında, flamancanın yanında farklı dillerde kitaplar da bulunmakta. Fedaral Hükümet, Belçika'da yaşayan diğer toplumların uyumunu kolaylaştırmak için kütüphanelere farklı dillerde kitap bulundurma hakkı vermiştir. Flaman kütüphanesi de bu hakkı kullanarak, bünyesinde oranında farklı dilde eser bulundurmaktadır. Bunlar Arapça, Afar, Suaili, Japonca ve Türkçe dillerinden oluşmaktadır.

Bu bağlamda, Belçika'da yaşayan Türk kökenli şair ve yazarların eserlerinin de yer alması için bu toplantıyı gerçekleştiren Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır «Çokkültürlü bir belediyedeyiz . Amacımız tüm kültürlere haketdiği değeri vermek . Burada yaşayan Türk kökenli şair ve yazarlarımız Belçika ve Türkiye arasında köprü vazifesi görüyorlar. Eserlerinin kütüphanemizde yer alması bize bir zenginlik katacaktır » dedi. Toplantıya Institut Marie Haps Türk Kültür Merkezi Başkanı Eser Baysal da katılarak, kütüphaneye merkezlerinden 100'ün üzerinde kitabı bağışladığını ve işbirliğinde olacagını bildirdi. Daha sonra, şair ve yazarlardan Nihat Kemal Ateş, Abdil Göktekin, Kamil Sayın ve Hakiki Kabakçı birer şiir okuyup, eserlerini kütüphane müdiresine teslim ettiler.

  • Okunma: 2134

Yorumlar (0)Yorum Yap