Türkiye'de Uygulanabilecek Sistem Kurdular

Haberler / Eğitim

Türkiye'de Uygulanabilecek Sistem Kurdular

Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün merkeze bağlı köylerde uygulamaya koyduğu uzaktan öğretim projesinin çok başarılı olduğunu söyledi. Projenin geçen yılki TEOG sınavında ilçenin 16 puanlık eğitimin de artış sağladığını belirten Ağca,” Önümüzdeki süreçte sistemin kapsamını genişleterek öğrencilerimize alternatif sağmak istiyoruz” dedi.

Türkiye’deki Üniversitelerin beş altı yıldır kullandıkları uzaktan eğitim sistemini kullandıklarını fakat Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün üniversitelerden farklı bir proje gerçekleştirdiğini ifade eden Kaymakam Akın Ağca, Üniversitelerden bir adım önde olduklarını söyledi. Uzaktan eğitim projesinde Emirdağ’da tek merkezden ders anlatıldığını belirten Ağca, Yenigün gazetesine yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “ Projeyi geçen yıl Emirdağ’a bağlı üç köy okulunda uyguladık. Merkezimizde anlatılan dersin dinlendiği okullarda öğrenciler derse katılabiliyor. Öğretmen kamera sistemiyle sınıftaki bütün öğrencileri görebildiği için parmak kaldıran öğrenciye söz almak isteyen öğrenciyi de görebilmektedir. Okullara kurulan etkileşimli tahtalar vasıtasıyla öğrencilerin yazmış oldukları yazı ve soruları diğer okullarda ve merkezde aynı anda tahtada gözüküyor. Bu uzaktan eğitim projesi ilçemizde bir yılı aşkındır uygulanmaktadır. Geçen yıl sadece Türkçe ve Matematik dersleri bu şekilde verildi” dedi.

“PROJE ÖĞRENCİLERİMİZE ALTERNATİF OLACAK”

Uzaktan Eğitim Projesinin köy okullarında branş öğretmeni bulma sıkıntısından kaynaklandığını belirten Akın Ağca, “ Merkezdeki branş öğretmenlerimizin köy okullarındaki öğrencilere bu şekilde eğitim vermesiyle bir çok sınıfımız dezavantaj kazandı. Yine öğrencilerimiz sınavlarda da avantajlı oluyor. Bu sistemin yararı bir merkezde bir öğretmenle üç ve daha fazla köy okuluna ulaşabiliyoruz. Bu yıl içerisinde ve gelecek yıllarda bu sayıyı artırmayı planlıyoruz. Bizim Emirdağ’da kullandığımız bu projeyi Milli Eğitim Bakanlığımız tüm Türkiye’de de kullanabilir. Sistemin ilçemize geçen yılki TEOG sınavı ortalamasında 16 puanlık bir artışı olmuştur. Bu başarılı artışı biz önemsiyoruz. Önümüzdeki senede projenin kapsamını genişletmeyi düşünüyoruz. Dershanelerin seneye kapanacağını da eklersek projemiz öğrencilerimiz açısından mükemmel bir alternatif olacaktır.

  • Okunma: 2366

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Ali

    Bu uygulama yurt dısına yani belçika egıtım müsavirligi ortaklasa yapılsa yurt dısında yasayanların önemli bir sorunu çözülebilir