Türküler Ağıda Döndü

Haberler / Kültür Sanat

Türküler Ağıda Döndü

Emirdağlı şair Hülya Ekşi'nin ''Türküler Ağıda Döndü'' adlı 3. şiir kitabı Eskişehir’de yayımlandı. Şair Ekşi, kitabına isim verirken şiirleri içinde pek çoğunu türkü sözü olarak ezgilenerek yazdığı için, ''Türküler Ağıda Döndü" ismini koyduğunu‘‘ belirtti.

Şairin şiirinde bahsettiği duyguyu, şiirleri okunurken hissediyoruz. Emirdağlı şair Hülya Ekşi, şiir kitabı ile ilgili duygularını şu şekilde dile getirdi: '' Emirdağ ilçesine bağlı Yeniköy köyünde fakir bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldim. İlk ve orta öğrenimini Yeniköy'de tamamladım. Ortaokulu bitirdikten sonra, maddi imkansızlıklar nedeniyle liseye gidemedim. Köyümüzdeki tarlada çalışarak ekin ektim. Tarlada çalışırken duygulanarak şiirler yazmaya başladım. Yazdığım şiirleri toplayarak Eskişehir'de kitaplaştırdım. Eskişehir’e sık sık gidip ve Eskişehir'de kalmaktayım. Hayatımın çoğu Emirdağ ve Eskişehir'de geçti. Eskişehir güzel ve sevdiğim şehir olduğu için şiirlerimin çoğunluğunu, Eskişehir'de yazdım ve kitaplaştırdım. Okuma hayatım ortaokulla sınırlı kaldığı için, okumaya olan ilgi ve isteğim hiç sönmedi. Elime geçen her türlü yazıyı, kitabı, gazeteyi ve özellikle şiir kitaplarını fırsat buldukça sık sık okudum. Yazdığım şiirlerin büyük kısmında türkü ezgisi vardır ve şimdiye kadar üç tane şiirim bestelendi. 'Türküler Ağıda Döndü' şiir ve türkü kitabım, 175 sayfadan ibarettir'' diye ifade etti. Şair Hülya Ekşi; Eskişehir'in günümüz şiirinde, ozan geleneğini sürdürebilecek biri olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemektedir.
Şairin şiirlerinde; vatan, bayrak, toprak aşkı, insan ve Eskişehir sevgisiyle harmanladı. Şair Ekşi; özlediği duru mısralarla, Anadolu'yu ve Anadolu kadınının duygularını, acısıyla, şenliğiyle, şiirlerini türkü tadında yansıtmaktadır.> Ertuğrul Altınel

  • Güncelleme: 20.06.2017 20:03
  • Okunma: 3201

Yorumlar (0)Yorum Yap