Ünal, AK Parti Milletvekili Aday Adayı Oldu

Haberler / Siyaset

Ünal, AK Parti Milletvekili Aday Adayı Oldu

Aday adaylık başvuru süresinin Çarşamba gününe kadar uzatılmasının ardından AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığına başvurular devam ediyor. Son olarak Yeni Dünya Derneği Başkanı Fatma Kaya Ünal aday adaylık başvurusu yaptı.

Eğitimci Fatma Kaya Ünal aday adaylık başvurusunda yaptığı açıklamada, “İstikbalimiz, istikrarımız, istiklalimiz için bu bir sevdadır dedik ve bu yola koyulduk. Malazgirt'te başlayan 1071 mücadelesi, Çanakkale ruhuyla, Kurtuluş Savaşı ruhuyla devam ediyor. 24 Temmuz'u ben bir tarihçi gözüyle İkinci Kurtuluş Savaşı olarak telakki etmekteyim. Vatanımızın kurtuluşu, milletimizin birlik ve dirliği, İslam aleminin refahı için sizlerden desteklerinizi bekliyorum. Biz sevdamızı tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayraktan aldık. Bu nedenle aday adayı oldum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Fatma Ünal Kimdir?

06/04/1974 Afyonkarahisar / Emirdağ da doğdu. İlköğretime Almanya’nın Salzgitter -Lebenstedt şehrinde başladı.1989 Emirdağ İmam hatip orta okulunu başarıyla bitirdi.Lise eğitimine 3 yıl ara vererek aynı yıl istanbul fatih/Çarşamba ‘da arapça, tefsir, fıkıh, hadis vs.İslami ilimleri üzerine medrese eğitimi aldı. 1995 Ankara Mamak imam Hatip Lisesinin sınavlarını vererek iki ayda mezun oldu.1995 yılında Isparta Süleyman Demirel üniversitesinde tarih bölümünü kazandı. 1999 yılında bölüm ve fakülte birincisi olarak mezun oldu. 2014 yılında ilahiyat ön lisans fakültesini bitirmiş olup şu an sosyoloji bölümü 3. Sınıf öğrencisidir. 2002 yılından itibaren Afyonkarahisar’da sıbyan mektebi eğitimi vermeye başladı. 2013 yılında Yeni dünya sosyal ve yardımlaşma derneğini kurarak derneğin genel başkanı olmuştur. İdeali dünyevi ve uhrevi eğitimlere sahip bireyler yetiştirip Türk-İslam Kültür ve Medeniyetini nesillere aktarmaktır.1989-2018 tarihlerinden itibaren tefsir konferansları vermektedir.Konferanslarında İ’la-Kelimetullah’ı anlatmaktadır. Yetiştirdiği talabeler yurt içinde ve yurt dışında aktif görevlerde bulunmaktadırlar.Halen görevine devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir. İngilizce arapça ve osmanlıca bilmektedir.

  • Okunma: 4272

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • Gurbuz kocaman

    Hayirli ugurlu vatan askiyla guzel gunler olsun kardesim

  • Muhammed Kaya

    Fatma hocam
    Rabbim yolunu açık etsin inşallah,
    Aday adaylığınız vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun