Üzerimize Düşen Bir Şey Var mı?

Köşe Yazıları / Melih Can Kalender

Üzerimize Düşen Bir Şey Var mı?

Emirdağ’ın kültürünü, tarihini Emirdağlılara ve okuyucularına tanıtmaya devam eden Emirdağlılar Vakfı yayımlarından Emirdağ Dergisi Temmuz 2009 - 20. sayısı geçtiğimiz günlerde elime geçti. Her geçen gün kalitesini artıran dergide eski dergilerdeki gelenekler pek de bozulmamış. Emirdağ kültürünün vazgeçilmezleri: şiirler, türküler, hikâyeler… Bunları unutmamak, unutturmamak lazım... Okuyucuyu kapağında güzel bir tasarım ve bir dörtlük karşılıyor:
“Emirdağı vatanımız, ilimiz,
Ördek uçtu viran kaldı gölümüz,
Seni bana vermezlerse gadın gız,
Bilmem hangi dağdan aşar yolumuz.”

52 sayfalık dergide verilen bir mesaj var. Dikkatler o mesaja çekilmek istenmiş. Yıllardır çeşitli prosedürlerin dolayısıyla vakfa üye alınamıyordu. Artık Emirdağ Vakfı üye alıyor. Çok cüz’i bir ücret ile. Yıllık 20 lira. Hep birlik ve beraberliğimizin eksikliğinden bahsediyoruz ya işte o birlik ve beraberliğin sağlanması adına vakfın yaşatılması ve geliştirilmesi için ne güzel bir fırsat, değil mi? Bu konuda gereken ilginin gösterilmesi istenmiş ama nasıl?

İşte gelelim söylemek istediklerime… Emirdağlılar Vakfı, Eskişehir’de faaliyetlerini sürdürüyor. Dergi basılırsa, Emirdağ'a geliyor. Başka? Neler yapılmalı, bunlar burada birilerini yerden yere vurmadan anlatılmalı diye düşünüyorum. Örneğin ben üye değilim, üye olmak istiyorum; ama üye olmak için Eskişehir’e gitmem mi gerekiyor? Emirdağlılar Vakfı'na kaç kişi gidip de ben üye olmak istiyorum, diyebilir? Vakfa daha fazla üye, daha fazla gelir getirilmesi çalışmayla olur. Sadece yönetim mi çalışacak? Hep bize yükleniyorlar denilebilir. Bu görev sorumluluk ister; ama bu işleri yapmak için de sorumlulukları paylaşmak gerekiyor.

Emirdağlıların adının bulunduğu bu vakfın daha fazla üyeye sahip olması ve gelirini artırması için teşkilatlanması lazım. Emirdağ’da yapılan toplantılarda neden Emirdağlılar Vakfı'nın sorumlusu olmuyor? Görüşlerini bir şekilde belirtmiyor? Yazın Emirdağ’ın o kalabalığında Uzun Çarşı’ya kurulacak bir stantla Emirdağ Vakfı'na üye toplansa ve 20 liraya üye olanlara küçük bir tanıtım kartı verilse kim bu işe hayır diyebilir ki… Üzerinde topak ev bulunan bir tanıtım kartının size nasıl bir getirisi olacak o zaman görülür. Bu sadece küçük bir örnek.

Dergide Emirdağ haberleri var sadece iki sayfadan oluşuyor. Şimdiye kadar Emirdağ’daki gazetecilerden hiç haber istendi mi bilmiyorum. Ama sayın başkan birimize 'Sana iki sayfa veriyorum. Burayı en güzel şekilde dolduracağını düşünüyorum' dese. Emin olun Emirdağ’dan haberlerin olduğu o iki sayfa artar, üstelik Emirdağ’dan da bir şeyler olur dergide…

Bu konu uzatılmak istense çok çeşitli alanlarda uzatılır… Neyse en güzeli yönetim kurulunun vereceği karardır. Dergide son dönemlerde Emirdağlı üniversite öğrencilerine verilen burslarla ilgili problemlerin olduğunu okudum. Umarım bu problem en kısa zamanda çözülür. Ben kendi adıma konuşayım, Emirdağlılar Vakfı'yla ilgili üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım.

Saygılarımla…

Mehmet Emin Kalender

  • Güncelleme: 24.08.2009 09:56
  • Okunma: 2910

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Vural SAĞLAM

    YAPABİLECEĞİN ÇOK AMA ÇOOOK ŞEY VAR AMA YAPTIRTMAZLAR. BOYNUZUN KULAĞI GEÇMESİNE ASLA MÜSADE ETMEZLER. KÜÇÜK OLSUN BENİM OLSUN ANLAYIŞINDA BİR YÖNETİMLE NE YAPABİLİRSİN Kİ?