Ulu Önder Atatürk, Emirdağ'da Anıldı

Haberler / Güncel

Ulu Önder Atatürk, Emirdağ'da Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yıl dönümünde ilçemiz Emirdağ'da düzenlenen törenle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, ilçe Kaymakamı Halil İbrahim ACIR, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Harun ÖZDİNÇ, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN, Emirdağ Cumhuriyet Başsavcısı V. Alper OĞUZ, Emniyet Müdür Vekili Yunus KELLECİOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürkan EMEKSİZ, daire amir ve müdürlerinin yanı sıra siyasi parti ilçe temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na ilçemiz Kaymakamı Halil İbrahim ACIR tarafından Kaymakamlık, ilçemiz Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Harun ÖZDİNÇ tarafından Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanımız Uğur Serdar KARGIN tarafından Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başlayan tören, saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşu ile devam etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi.

İlçemizde 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Programları Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenin ardından Emirdağ Anadolu Lisesinde düzenlenen etkinlikle devam etti.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından , öğrenciler tarafından gerçekleştirilen şiir okunması, oratoryo ve koro gösterisi, marş söylenmesi, video gösterimi ve tiyatro gösterisi ile program sona erdi.

  • Okunma: 2421

Yorumlar (0)Yorum Yap