Uluslararası Emirdağ Sempozyumu Başlıyor

Haberler / Kültür Sanat

Uluslararası Emirdağ Sempozyumu Başlıyor

Emirdağ'ın geleceği adına yapılan çalışmalar bir yenisi daha ekleniyor. Emirdağ'ın bilimsel anlamda derinlemesine incelenmesiyle ortaya çıkan veriler Uluslararası Emirdağ Sempozyumunda bilim insanları tarafından sunulacak. 24-26 Ağustos 2017 tarihleri arasında Emirdağ BElediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek sempozyumu Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Emirdağ Kaymakamlığı, Emirdağ Belediyesi ve Emirdağ Sivil Toplum Kuruluşları düzenliyor.

Emirdağ Sempozyumunda; Emirdağ Yörük Türkmen Aşiretleri, Milli Mücadelede Emirdağ, Emirdağ Türküleri, Emirdağ Şair ve Yazarları, Emirdağ Vakıfları, Emirdağ Camileri, Ticari Hayat, Tarım ve Hayvancılık ve Antik Dönemde Emirdağ bilimsel olarak ele alınacak.

24 Ağustos 2017 Perşembe günü saat 10.00'da yapılacak açılış konuşmasıyla başlayacak olan sempozyumda onlarca akademisyen Emirdağ'ı ele alacak ve çok yönlü bir şekilde tespitler ortaya konulacak. Yapılan sempozyum sonrasında bir de kitap basılarak bilimsel yayınlarda Emirdağ için önemli bir eser bırakılmış olacağı öğrenildi.

  • Okunma: 2698

Yorumlar (0)Yorum Yap