Vali Güner Emirdağ'a Ziyarette Bulundu

Haberler / Güncel

Vali Güner Emirdağ'a Ziyarette Bulundu

İlçelerde yaşayan vatandaşlarımızın istek ve taleplerini dinlemek, önerilerini almak ve tüm sorunlarının çözümü amacıyla sözün sahibi halka söz vermek adına Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’in ilçelere yaptığı ziyaretler kapsamında Emirdağ ilçesine ziyarette bulundu.

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’in ilçe ziyaretine Vali Yardımcısı Adem Uslu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Oyur, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ahmet Şevki Gümüş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Orman İşletme Müdür Yardımcısı Hüseyin Dülek, Osmangazi EDAŞ Sistem İşletme Başmühendisi Hasan Aydoğmuş, Afyonkarahisar Karayolları 31. Şube Şefi Yalçın Özgür eşlik ettiler.

Emirdağ ilçesi ziyareti sırasında ilk olarak Kaymakamlık ziyaretinde bulunan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve beraberindekiler Emirdağ İlçe Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın ve ilçe protokolü tarafından karşılandı.

Güner:"Emirdağ OSB'ye Yatırıma Davet Ediyorum"
Ziyarette Emirdağ ilçe Kaymakamı Ağca’dan ilçenin genel durumu ile ilgili bilgi ve brifing alan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner; “Emirdağ ilçemiz çok güzel ve önemli ilçelerimizden biridir. Önemli yatırımların yapıldığı bir ilçe, yollarıyla, eğitim ve sağlık çalışmalarıyla çevresi ve köyleriyle çok güzel hizmetler gerçekleştirilmiş. Bazı ufak tefek sorunlarını da bizler bu dönemde takip edeceğiz, hastane, Organize Sanayi Bölgesinin dolması ve METEM’le ilgili konularda. Buradan Emirdağ halkımızı Emirdağ OSB’de yatırım yapmaya davet ediyorum. Yurtdışında kalanlar olsun, Eskişehir’e gidenler olsun herkesi Emirdağ’da yatırım yapılması için davet ediyorum. OSB’de boş parsel var, alt yapısı hazır ve elektrik ücreti çok uygun seviyededir. Burada büyük firmalar var, burasının imkanları büyük şirketlerce keşif edilmiş. Bilhassa buranın değerlerinden biri olan patatesin dondurulmuş olarak değerlendirilmesi. Bunun yanında kurutulmuş meyve sebze tesisleri yapılabilir. Şeker pancarı burada değerlendirilebilir. Burada üretim sanayisine dönük olarak, paketleme sistemi olarak çok iyi şartlarda üretim yapılabilir. Burada tekrar ifade etmek gerekirse kurulum maliyetleri çok düşüktür. Bunun yanında yolları da çok iyi durumdadır. Bu çerçevede Emirdağ’a yatırımcı bekliyoruz. Emirdağ’da üretim olsun, istihdam artsın diye çaba gösteriyoruz. Yani yurtdışında çalışma imkanına alternatif olarak burada bir çalışma ortamı oluşması için gayret edeceğiz. Ayrıca Emirdağ’lı iş adamlarımızı tebrik ediyor, onlarla gurur duyuyoruz. Bu anlamda Kaymakam Bey’i yürütmüş olduğu başarılı projeleri nedeniyle tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.“dedi.

Ziyaret sırasında Kaymakamlıkça yürütülen projeler hakkında bilgiler alan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Kaymakam Ağca’nın başkanlığında yürütülen İnteraktif Eğitim Projesini çok beğendiğini, kendisinin de Kırıkkale’de buna benzer bir proje yaptığını ve çok da başarılı olduğunu ifade ederken bu projenin daha gelişmiş olduğunu ve bu projeyi Bakanlığın örnek alması gerektiğini ve en kısa zamanda il merkezinde ve tüm ilçe ve köylerde de uygulanması gerektiğini söyledi.

Kaymakamlık ziyaretini tamamlayan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner sırasıyla Belediye Başkanlığı ve Adliye’ye ziyarette bulundu.

Fotoğraflar

  • Okunma: 2104

Yorumlar (0)Yorum Yap