Yayla Turizmi İçin İlk Adım Atıldı

Haberler / Güncel

Yayla Turizmi İçin İlk Adım Atıldı

Emirdağlı Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Murat Karacasu Emirdağ yayla turizmi için Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuru yapma hazırlıklarına başladığını bildirdi. Karacasu www.emirdag.gen.tr'ye yaptığı açıklamada; "Bugün Emirdağımız için büyük bir proje olan "Emir Baba ve Yayla Turizmi" projesine ilk adımı attık. Bu proje ile yerli ve yurt dışında kalan hemşerilerimiz hasret kaldıkları Emirdağ Yaylalarına güvenli bir yol ile yolculuk yaparak ulaşabileceklerdir. Yaylada insanlarımızın ihtiyaçları olan dinlenme barınakları, mescit, WC, ..vs. gibi tesisler kurulması planlanmaktadır. Bu yaylalarda konaklama, dinlenme, gezi, yılkı atları görselliği, yayla suyu, şelaleler ve yaz şenlikler gibi faaliyetlerinden kolaylıkla faydalanabileceklerdir. Bu proje ile Emirdağımız birçok yol ve eser kazanabilecektir. Özellikle yaz aylarında yurt dışından gelen hemşerilerimizin güzel vakit geçirebilecekleri bir ortam sağlamak, yaylalarımızı korumak ve Emirdağ kültürünü bizden sonrakilere taşımak amacı güdülmektedir.

Projeye Emirdağ Kaymakamlığı, Emirdağ Belediyesi, Kent Konseyi, Ticaret Odası, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve birçok kurum ve kuruluş destek verecektir. Proje için altyapı çalışmaları başlamıştır. Değerli hemşerilerimizden ricamız projeye koymak için kendilerinde bulunan Emir Baba Türbesi ve yakın çevresi ile ilgili fotoğraf ve bilgi var ise şahsıma bir an önce mail atmaları rica olunur. Kültür ve Turizm Bakanlığına teslim ederken ne kadar çok resim ve bilgi koyarsak o kadar faydamıza olacaktır."dedi.

  • Okunma: 7215

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • Bilal

    Fotoğrafları hangi adrese gönderiyoruz?

  • Alparslan Güzlr

    Geçtiğimiz ya Teköyü Güzle yaylasına haster içinde 30 yılsonra bir ziyaretimiz oldu.Yol yapmışlar.Turizm yolu imiş. Ancak,yaylayı görünce büyük bir hayal kırıklığı yaşadık.Yaylada olan 14 pınar ve
    çeşmenin sularını toplayıp 2 köye götürmüşler. Yayla olmuş çöl.Yunan askeri gelse böyle bir kötülüğü yapmazdı sanırım.Hayal kurup ahkam kesiyorlar.

  • has Emirdağlı

    Topakev,aleyçik ve yöresel yemekler ile saya giyimli bayanların bulunduğu yaz dönemi kültür etkinlikleri belirli dönemlerde yapılabilir.konserler düzenlenebilir,sempozyumlar yapılabilir.genç nesillere yayla kültürü yaşatılabilir.buna belediye ve kaymakamlık önderlik yapabilir.Amoryum sisteme dahil edilebilir,ezop canlandırılabilir masallarından örnekler sunulabilir.daha neler neler.....