Yedikapı Göleti Yükseltiliyor

Haberler / Güncel

Yedikapı Göleti Yükseltiliyor

Emirdağ'da geçtiğimiz dönemde hizmet vermeye başlayan Yedikapı Barajı'nın yükseltme çalışmalarına başlanacağı bildirildi. AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu tarafından verilen müjde de yapılacak yükseltmeyle 2 bin dekar daha ilave sulama alanının olacağı dile getirdi.

Koyuncu açıklamasında; "Emirdağlı Çiftçilerimiz Emirdağ Yedikapı Barajı ile geçtiğimiz yıl tarımsal sulama yapmaya başlamıştı.
Sulama yapılmayan veya yapılamayan ancak sulama sahasına çok yakın olan A. Kurudere, Çatallı , Başkonak gibi köylerimizin arazilerinin sulanabilmesi amacıyla projelendirilen ve ihaleye çıkan Yedikapı Barajının Yükseltilmesi işi için DSİ Bölge Müdür Yardımcımız Göktuğ İlter Başkanlığındaki komisyon kesin kabul çalışmalarını tamamladı. Afyonkarahisar –Emirdağ Yedikapı Göleti Yükseltilmesi ve buna bağlı ilave alan kapalı sulama inşaatı yakın zamanda başlayarak ilçemize hizmet verecektir.
Yedikapı Barajımız bu yükseltilme ile birlikte 2000 dekara yakın ilave alan sulayacaktır. Başta Sayın Bakanımız Prof.Dr. Veysel EROĞLU olmak üzere emeği geçenlere ilçemiz adına teşekkür ederiz." dedi.

  • Okunma: 5167

Yorumlar (0)Yorum Yap