Yedikapı'da Su Tahliyesi Başladı

Haberler / Güncel

Yedikapı'da Su Tahliyesi Başladı

Devlet Su işleri tarafından yapımına 2012 yılı haziran ayında başlanan Emirdağ Yedikapı göleti 2014 yılında tamamlandı. 2014 yılı Eylül ayından itibaren su tutmaya başlayan Yedikapı göleti yağan kar ve yağmur suları ile doldu ve tahliyeden taşmaya başladı.

Memran dolgu ile yörede ilk yapılan Yedikapı göleti ile 3 köyün arazisine sulama yapılacak 40 metre yüksekliğinde olan göletin 2,5 milyon metreküp kapasitesi bulunuyor. Bu kapasite ile 535 Hektar arazi su ile buluşacak. Dolan baraj, 2015 yılı içerisinde arazi sulamaya başlayacak.

  • Okunma: 3207

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • Ceylan Kayalı

    Barajımız ülkemize hayırlı olsun.bir milyar muhammen bedelle baraj yapımı için özel idareden yazı çıkkartan Yaşar buzlu'ya,bakanımıza,belediye başkanımız ve kaymakamımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Heyacanım üst seviyededir.Bu arada organize sanayi bölgemizi şahlan dıran demira kardeşime de başarılar temenni ederim.Sayın hemşerilerim sizleri hasretle kucaklarım.

  • ceylan_kayali1@hotmail.com

    Sayın hemşerilerim yapılan gölet baraj olarak yapılacaktı ancak gölet oldu.Buna da şükür.Ta 1954 yılında yapılması planlanan baraj yazdığımız yazılar ile bugünkü hali ile sağ olsun Veysel Eroğlu bakanımız sayesinde direnç gösterilerekyapılmasına karar verilip Şu andaki haline geldi.Suyun tuıtulamayacağını barajın büyük yapılması gerektiğini o zamanlarda yazmıştım nitekim su boşa gidiyor.Kapakları kkapalı tutamıyorlar.Ancak bizim barajımızın su aldığı alandan kemerkaya barajı da faydalanıyor.

  • halil svk

    hukumet yaptida emirdag halki kiymet mi biliyor... suan farkindaysaniz 5 yil geriye mahkum.. onceki baskan calisma yapiyor diye kiziyorlardi. simdi ki de onun yaptiklarini toplatti ... kapanlari isiklari