Yedikapu'dan Kutlu Doğum Mesajı

Haberler / Siyaset

Yedikapu'dan Kutlu Doğum Mesajı

AKP Emirdağ İlçe Başkanı Hacı Halil Yedikapu, Kutlu Doğum Haftası nedeni ile bir mesaj yayımladı. Yedikapu mesajında, “Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in Miladi Takvime göre 20 Nisana denk gelen doğum gününü de içine alan bu haftayı Kutlu Doğum Haftası olarak kutluyoruz.Ancak bu yılki, kutlamaların daha önceki yıllardan farklı bir yanı var. Bu yıl aynı zamanda Kuranın nüzulünün 1404. yıl dönümünü de yaşıyoruz.1404 yıl önce Tekvir Suresi’nin “Kur’an şüphesiz değerli, güçlü ve arşın sahibi katında itibarlı, meleklerce itaat edilen güvenilir bir elçinin getirdiği sözdür” ayetleriyle övülen Peygamberimize vahiy olunmaya başlandı.
“Yaratan Rabbin adıyla oku” diyen ilk ayetiyle Hazreti Muhammed’i bir yüce makama yükselten Kuranı Kerim’in geçmişten geleceğe tüm insanlığı kucaklayan rahmet, şifa, akıl, ahlak, kardeşlik ve barış mesajı ışığı altında sizlere sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Hazreti Muhammed’in Miladi Takvime göre 20 Nisan 571’de Mekke’de doğduğunu biliyoruz. Babası doğumundan kısa bir süre önce hayatını kaybetti. Adını dedesi koydu. Muhammed Bin Abdullah yani Abdullah’ın oğlu Muhammed. Dedesi, neden bu ismi koydun diye soranlara “Gökte hak, yerde halk onu hayırla ansın” diyerek bu ismi koyduğunu ifade etti.

Muhammed Bin Abdullah’ın dedesi Hazreti Abdülmuttalib’in bu içten dileğiyle başlayan hayatı 40.yaşından itibaren hakkın ve halkın hayırla andığı, alemlere rahmet olarak gönderilen, insanlık tarihinin son peygamberi Hazreti Muhammed olmuştur. Artık Hazreti Muhammed Resulullah Allahın resulü, Allah’ın elçisidir.
Yüce Allah’ın insanlığa en büyük hediyesi insanlık bilincinin ve bu bincin yarattığı tüm değer ve erdemlerin vücut bulduğu bir şahsiyet olmuştur. Dolayısıyla biz Hazreti Muhammed’in hayatına baktığımızda 23 yılı peygamberlik devresi olan 63 yıllık yaşamına baktığımızda sadece Kuran insanlar için bir açıklama, Allah’ın kendisinden korkanlar için doğru yolu gösterme anlamında bir öğüdü olduğunu ifade eden ayeti kerimeyle tanımlanan Kuranı Kerim bize Kuranı Kerimle Hazreti Peygamber arasındaki bütünlüğü aynı zamanda ortaya koymuştur.

Umutsuzluğumuza umut, ahlaksızlığımıza uyarı, çaresizliğime çıkış yolu, hatalarımıza rahmet olarak gönderilen Kuranı Kerimin aydınlığıyla bezenmiş ve Peygamberimizin sünneti olarak nitelendirdiğimiz bir örnek hayat da bizim inancımızın, dinimizin bir temel dayanağını oluşturmuştur” şeklinde konuştu.

  • Okunma: 2014

Yorumlar (0)Yorum Yap