Yeni KHK İle Emirdağ'da 12 Kişi İhraç Edildi

Haberler / Güncel

Yeni KHK İle Emirdağ'da 12 Kişi İhraç Edildi

Yeni Kanun Hükmünde Kararname 14 Temmuz Cuma günü yayınlandı. Yayınlanan son listelere göre ihraç edilenler 7348 kişiye ulaşırken, sadece 85 kişinin tekrar görevlerine dönmesi dikkat çekti. Resmi gazetenin mükerrer sayısında yayınlanan listeler birçok kişi tarafından okundu.

Bugün akşam saatlerinde resmi gazetede yayınlanan kararname ile hangi bakanlıktan kaç kişinin ihraç edildiği yayınlandı. İhraç edilenler arasında göz altında veya tutuklu bulunan kişilerinde ismi bulunuyor. Resmi gazetenin 692 sayılı kararı ile yapılan ilanda Emniyet Genel Müdürlüğünden 2.303 kişi, Diyanetten 551 kişi, İçişleri bakanlığından 1486 kişi, Sağlık bakanlığından 789 kişi , Kara Deniz ve Hava kuvvetlerinden ise toplamda 546 kişi görevden ihraç edildi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ
Görevden alınanlar arasında Milli eğitim bakanlığından 102, Dış İşlerinden 45, TRT Çalışanlarından 29 kişi Jandarma'dan 235 kişi Yök'ten ise 302 akademisyen görevlileri bulunuyor. Aynı resmi gazetede yayınlandığına göre Eski milli futbolcular Hakan Şükür ve Arif Erdem'in madalyaları da geri alındı. Görevden alınanların yanında Adalet bakanlığında 49 kişi , Diyanet işlerinnden ise 36 kişi tekrar görevlerine döndüler. Toplamda 7348 kişi ihraç olurken, 85 çalışan ise görevlerine iade oldular.

EMİRDAĞ'DAN DA İHRAÇLAR VAR
Diyanet İşleri Başkanlığı personeli Emirdağ müftülüğünde görev yapan İmam Hatip Adem Altıntaş, Müezzin Kayyım Muharrem Altıntaş, Müezzin Kayyım Şükrü Şahin; Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarda görev yapan Emirdağ Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'nda görevli CİK Katibi Adem Bostan, CİK Katibi Yasin Toy, İnfaz ve Koruma Memuru Ahmet Taş, İnfaz ve Koruma Memuru İdris Ay, İnfaz ve Koruma Memuru Mustafa Ürhan, İnfaz ve Koruma Memuru Rıdvan Oruçoğlu, İnfaz ve Koruma Memuru Mutlu Çam, İnfaz ve Koruma Memuru Sefa Kepçe ve İnfaz ve Koruma Memuru Aydın Kaya mesleklerinden ihraç edildiler.

  • Okunma: 8080

Yorumlar (0)Yorum Yap