Ekim Ayı Portresi: Uzm.Dr.Bilen Özel

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Ekim Ayı Portresi: Uzm.Dr.Bilen Özel

www.emirdag.gen.tr Ekim Ayı Portresi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doktor Bilen Özel

13.02.1955 tarihinde Emirdağ Sığracık köyünde öğretmen İsmail Özel ve Satı Özel’in 6.çocuğundan 3.sü olarak dünyaya geldi. İlkokulu Mithatpaşa İlkokulu’nda okudu. Ortaokul ve liseyi Emirdağ Lisesi’nde bitirdi. 1973 yılında üniversite sınavını kazanarak Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde okumaya başladı. 1979 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinden başarı ile mezun oldum.

1979-1980 yılları arasında Diyarbakır Trahom Savaş Bölge Başkanlığı ve Yenikapı Sağlık Ocağında doktor olarak ilk defa göreve başladı. Daha sonra tıpta uzmanlık sınavını kazanarak Diyarbakır'da Kulak-Burun-Boğaz bölümünde uzmanlık ihtisasını tamamladı. 1984 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak-Burun-Boğaz Anabilimdalı’nda K.B.B. uzmanı oldu.

1984-1988 yıllarında Artvin Devlet Hastanesinde K.B.B. uzman doktor olarak çalıştı. 1988 yılında Eskişehir Devlet Hastanesine tayin oldu. Aynı yıl askere giderek; askerlik süresi içinde, 1988-1989 Erzurum Mareşal Fevzi Çakmak Askeri Hastanesinde doktor olarak görev yaptı. 1989 yılından beri Eskişehir Devlet Hastanesinde Kulak-Burun-Boğaz Bölümü’nde Op.Dr.olarak görev yapmaktadır. 2009 yılına kadar aynı zamanda muayenehane hekimliği yaptım.

1979 yılında Hamzahacılı köyünden rahmetli Hacı Selahattin Ağa’nın kızı öğretmen Sevilay Koçak ile evlendi. Bir kız ve 2 erkek çocuğu olan Operatör Doktor Bilen Özel'in kızı Gökçe Özel Şimşek baba mesleğini seçerek K.B.B. Bölümünde Opr.Dr. olarak Malatya Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nde çalışmaktadır ve evlidir. Büyük oğlu; Kamil Deniz Özel, özel bir firmada makina mühendisi olarak çalışmaktadır. Küçük oğlu;Anıl Yiğit Özel, Bahçelievler mahalesinde Anıl Eczanesinin sahibidir.

Eşi Sevilay Özel,öğretmenlikten emekli olduktan sonra; seramik, takı, ahşap boyama işinden sonra halen yağlı boya resim çalışmaları yapmaktadır. Özel, meslek hayatı boyunca yurt içi ve yurt dışı mesleki eğitim ve kurslara giderek kendini tıp alanında geliştirmiştir.

Seyahat etmek, gezmek, kitap okumak, bahçe işleriyle uğraşmak hobileri arasındadır. Doktor Bilen Özel sözlerini şu şekilde tamamlamaktadır:"Beni yetiştiren anneme babama, öğretmenlerime, bana her zaman her konuda yardımcı olan sevgili eşim Sevilay’a sonsuz teşekkürlerimi sunarım.Bütün tanıdıklarımın, akrabalarımın, hemşehrilerimin kısaca bütün insanların sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yaşam sürmelerini diliyorum."

Fotoğraflar

  • Okunma: 7496

Yorumlar (0)Yorum Yap